zskSpoločnosť ZF Slovakia spustila nábor zamestnancov pre novú výrobnú prevádzku v Komárne. Výroba by sa mala začať začiatkom budúceho roka. V prvej fáze plánuje firma zamestnávať zhruba 150 ľudí, informoval predseda predstavenstva spoločnosti ZF Peter Doll. Približne 80 % pracovníkov bude pracovať vo výrobe, zvyšok v administratíve.


Prví administratívni pracovníci by mali nastúpiť už v letných mesiacoch, operátorov výroby plánuje spoločnosť začať zaúčať na jeseň tohto roka. Závod v Komárne vznikol v lokalite priemyselnej zóny na území bývalého Doprastavu. Zameraný bude na montáž spojok pre osobné automobily.
Spoločnosť ZF Slovakia je slovenským zástupcom skupiny ZF, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 1993. Zamestnáva tu vyše 3000 ľudí a jej obrat je približne 450 miliónov eur. Skupina ZF zaoberajúca sa výrobou pre automobilový priemysel má takmer 230 prevádzok v 40 krajinách sveta, v ktorých zamestnáva celkovo 137 000 ľudí.
Podľa zástupcu primátora Bélu Keszega sa v priebehu posledných troch rokov výrazne zmenila miera nezamestnanosti v Komárne, na čom má určitý podiel aj mesto. „Odbornými publikáciami v siedmich jazykoch sme oslovili investorov, na internete zverejňujeme voľné mestské pozemky. Rozbehli sme aj dohody so strednými odbornými školami, aby výučba reagovala na potreby investorov,“ povedal zástupca primátora.

Zdroj: TASR