fanuc1Vo februári sa v priestoroch spoločnosti FANUC Slovakia v Nitre uskutočnilo podujatie zamerané na prezentáciu najnovších trendov a inovácií v potravinárskom priemysle. Svetový líder v oblasti automatizácie otvoril svoje brány pre odbornú verejnosť a ukázal, ako môžu roboty pozitívne ovplyvniť výrobné linky v potravinárstve na Slovensku.

Podujatie sa nieslo v duchu prezentácie robotických systémov a aplikácií, ktoré sú špecificky navrhnuté aj pre potreby potravinárskeho priemyslu. Účastníkov najviac zaujali roboty Delta M-2 a LR Mate 200iD / 4 SC, ktoré demonštrovali svoju všestrannosť a precíznosť v rôznych aplikáciách od balenia až po manipuláciu s potravinami.
Návštevníci mali možnosť „navštíviť“ bar s obsluhou v podobe kolaboratívneho robota CRX s gripperom od firmy Zimmer Group. Aplikácia je dôkazom, ako môže robot pomôcť pri servírovaní nápojov napríklad počas väčších verejných podujatí.

V spolupráci s partnermi
Významnou súčasťou podujatia bolo aj predstavenie technológií partnerov, ktorí spolu s firmou FANUC pripravili toto podujatie. Na podujatí spolupracovali firmy Schmalz, Gimatic, Zimmer, Keyence, Leonardo, FlexLinc a Robotec. Zákazníci si mohli vypočuť zaujímavé prezentácie, ktoré predstavili integrátori Rossum, Klimasoft a Národné centrum robotiky.
„Aj táto akcia dokázala ako môže vzájomná spolupráca prispieť k rýchlejšiemu prijatiu inovácií v potravinárskom priemysle. Podujatie bolo nielen ukážkou toho, čo je dnes možné v oblasti robotiky a automatizácie, ale aj vizionárskym pohľadom do budúcnosti potravinárskeho priemyslu,“ uviedla marketingová manažérka Oľga Krišková.

fanuc2Prezentácie a demonštrácie ponúkli účastníkom nový pohľad na to, ako môžu inovácie prispieť k efektívnejšej, bezpečnejšej a udržateľnejšej výrobe potravín.
Spoločnosť FANUC spolu so svojimi partnermi ukázala, že je pripravená riešiť výzvy moderného potravinárskeho priemyslu a že robotika a automatizácia budú hrať kľúčovú úlohu v jeho transformácii. Toto podujatie tak otvorilo dvere pre ďalšie inovácie, ktoré môžu formovať budúcnosť potravinárska nielen na Slovensku, ale aj vo svete.

Séria podujatí pokračuje
Ďalšou príležitosťou nahliadnuť do sveta automatizácie vo firme FANUC spolu s ich partnermi budú dni otvorených dverí počas strojárskeho veľtrhu v Nitre, kde sa jeden deň budú venovať čisto problematike „Machine tending“. Odborníci sa zamerajú najmä na obsluhu priemyselných obrábacích strojov vo výrobnom závode, predovšetkým pomocou robotických automatizačných systémov.
Začiatkom júna (4. a 5. 6.) sa FANUC plánuje zamerať na robotiku v oblasti zváračskej techniky. Na všetkých podujatiach ste srdečne vítaní.

text/foto FANUC Slovakia