mzuPrevádzka spoločnosti Messer Tatragas v Šali získala cenu Gold Two Star Safety Award za 25 rokov bez pracovného úrazu, ktorú udeľuje Európska asociácia priemyselných plynov (EIGA). Firma zaoberajúca sa výrobou kyslíka, dusíka, argónových zmesí, oxidu uhličitého a suchého ľadu, zamestnáva v šalianskej prevádzke 41 zamestnancov.


„Dodržiavanie bezpečnosti pri práci s technickými plynmi je v našej spoločnosti na prvom mieste. Získané ocenenie je pre nás veľkou motiváciou a výzvou,“ povedal konateľ Messer Tatragas Michal Paľa.
Spoločnosť Messer Tatragas spustila na jar tohto roka vo svojom areáli v Šali plnoautomatizovanú linku údržby fliaš pre technické plyny pre celú strednú Európu. V dvojzmennej prevádzke ročne zabezpečí údržbu vyše 100 000 fliaš určených najmä pre skladovanie a prepravu oxidu uhličitého, kyslíka, dusíka, vzácnych a zváracích plynov.
Messer Tatragas je členom skupiny Messer, ktorá patrí k vedúcim svetovým výrobcom priemyselných plynov. Skupina Messer zamestnáva viac ako 5 300 pracovníkov a dosahuje obrat vyše 1 miliardy eur. Messer Tatragas, s.r.o., je najväčšou spoločnosťou skupiny Messer na Slovensku. Vznikla v roku 1990 ako spoločný podnik skupiny Messer a spoločnosti Chemika, Bratislava. Od roku 1998 je 100-% dcérskou spoločnosťou firmy Messer Group GmbH.

Zdroj: TASR FOTO Messer