ahlTechnologické centrum globálneho lídra v produkcii autosedačiek Adient rozšírilo svoje priestory v priemyselnom parku v Trenčíne a prijme do septembra tohto roku okolo 100 nových zamestnancov. Komplex centra dopĺňa od mája tohto roku nové stredisko na tvorbu prototypov s celkovou rozlohou 5 200 štvorcových metrov. Počet zamestnancov stúpne tento rok na 500.


„Trenčianske centrum zohráva dôležitú úlohu vo vývoji produktov Adient. Stretávajú sa tu viaceré činnosti, ako produktový dizajn, simulácie, tvorba prototypov, testovanie a viaceré funkcie globálneho kompetenčného centra. V Trenčíne sa sústreďuje sila inžinieringu spoločnosti Adient,“ povedal riaditeľ technologického centra Adient v Trenčíne Frank Toenniges.
Rozvíjajúca sa automobilová výroba v strednej Európe vyvolala aj nárast zamestnanosti v technologickom centre. Podľa manažérky ľudských zdrojov centra Stanislavy Valientovej v tomto roku v Trenčíne pribudnú v centre pozície pre produktových dizajnérov, konštruktérov, bezpečnostných technikov, materiálových inžinierov a testovacích technikov.
„Adient predstavuje ideálne uplatnenie pre skúsených špecialistov v oblasti konštrukcie a produktového dizajnu, ale aj pre čerstvých absolventov. Vďaka nášmu rozsiahlemu vzdelávaciemu programu dokážeme rýchlo rozvinúť zručnosti aj práve končiacim absolventom,“ doplnila Valientová.
S viac ako 4 000 zamestnancami na Slovensku je Adient jedným z kľúčových zamestnávateľov v automobilovom priemysle. Na Slovensku má osem prevádzok – technologické centrum v Trenčíne, biznis centrum v Bratislave a šesť výrobných prevádzok – po jednej v Martine, Lozorne a po dvoch prevádzkach v Žiline a v Lučenci.
V celosvetovom meradle je Adient globálnym lídrom vo výrobe automobilových sedadiel. So 75 000 zamestnancami v 230 výrobných a montážnych závodoch v 33 štátoch sveta vyrobí ročne 25 miliónov sedadlových systémov pre viac ako 360 modelov automobilov na celom svete. Ročné výnosy spoločnosti predstavujú približne 17 miliárd dolárov.

Zdroj: TASR