BudovaSpoločnosť MENERT spol. s r.o. vznikla v roku 1991 s ambíciou poskytovať svojím zákazníkom služby v oblasti zefektívnenia výroby a distribúcie tepla. Tento rok tak oslávi jubileum 30 rokov na trhu.V súčasnosti MENERT spol. s r.o. zabezpečuje komplexné služby v oblasti výstavby klasických aj infraštruktúrnych projektov, strojárstva, merania a regulácie a v neposlednej miere tiež metrológie a skúšobníctva.

Kontajnery vyrábajú na mieru
MENERT podniká vo viacerých oblastiach prostredníctvom svojich špecializovaných divízií. Jednou z nich je Divízia strojárstva, ktorá rozbehla svoju činnosť v roku 1998. Najdôležitejšími odberateľmi v tejto oblasti sú:
- Thales Group - Výroba izotermických kontajnerov, vrátane inštalácie HVAC (Heating, Ventilation, Air-Conditioning) systémov a vnútorného elektrovybavenia podľa špecifických požiadaviek zákazníka
- Thales Group - Výroba veľkorozmerových protiváh antén pre pozemné letecké navigačné systémy
- Duslo, a.s. – Výroba usmerňujúcej klapky a nosných oceľových konštrukcií pre výrobnú linku liadku
- SAATBAU ERNTEGUT GmbH – výroba sušiacich nádob na zrno
- HDT – Haus der Technik GmbH – výroba potravinárskych kontajnerov
IMAG0043 2„Sme popredným dodávateľom špeciálnych izotermických kontajnerov pre spoločnosť Thales Group. V kontajneroch, ktoré vyrábame vždy na mieru pre jednotlivé miesta dislokácie a podľa špecifických požiadaviek zákazníka, sa umiestňujú navigačné zariadenia pre riadenie leteckej prevádzky. Veľmi špecifickým produktom sú tiež konštrukcie veľkorozmerových protiváh antén pre letecké navigačné zariadenia. Ide o kruhové oceľové a hliníkové konštrukcie, ktoré majú po zmontovaní priemer viac od päť do 30 metrov a výšku do 10 metrov, s akčným rádiusom do 200 námorných míľ. Na miesto určenia sa prepravujú v rozloženom stave v klasických lodných kontajneroch,“ uviedol Ing. Andrej Žiarovský, MBA., výkonný riaditeľ MENERT. Doplnil, že konštrukcie sa zostavujú až na mieste finálnej inštalácie, preto je pri ich výrobe potrebná veľká precíznosť a dôkladnosť. Pomerne veľký záujem je tiež o potravinárske kontajnery a nádoby na sušenie obilia. Produkcia izotermických a potravinárskych kontajnerov smeruje takmer celá výhradne do zahraničia.48891fb1 4d40 4829 b2a9 e42ce41e1692 2

Plnia atypické požiadavky zákazníkov
Izotermické kontajnery vyrobené MMENERTOM sú inštalované v takmer 100 krajinách sveta. Potravinárske a obilné kontajnery spoločnosť exportuje do nemecky hovoriacich krajín. Naopak, na slovenskom trhu uplatňujeme najmä výrobu klasických oceľových konštrukcií pre stavebníctvo a veľkorozmerových spojovacích potrubí pre priemysel.

Podľa A. Žiarovského v strojárskej výrobe na Slovensku panuje veľká konkurencia. Silnou stránkou ich spoločnosti je práve schopnosť reagovať na individuálne, resp. atypické požiadavky zákazníkov. Spoločnosť široko využíva digitalizáciu pri tvorbe dizajnu výrobkov, výrobnej dokumentácie a časti technologických procesov ako napr. plazmové rezanie, CNC obrábanie.Menert4a
Kontajner„Ako všetkých tak aj nás zasiahla pandémia COVID-19. Našich zákazníkov v zahraničí v uplynulom roku zasiahla najmä prvá a druhá vlna pandémie. To spôsobilo odklad realizácie niektorých projektov a tiež posuny v už uzatvorených kontraktov, “uviedol A. Žiarovský. Podľa neho ešte sa nedá hovoriť o úplnom návrate do stavu pred pandémiou, ale situácia sa postupne normalizuje. Situácia v oblasti zamestnanosti je stabilizovaná a spoločnosti sa s veľkým úsilím podarilo udržať tím v pôvodných počtoch. V prípade, že sa podarí v súčasnosti rozpracované nové obchodné príležitosti pretaviť do zmluvných vzťahov, budeme na to reagovať okrem iného aj prijímaním nových zamestnancov.

 

 

 

Menert logo

 

MENERT spol. s r.o.

Hlboká 3
927 01 Šaľa
Slovenská republika
Tel.: +421 31 771 46 48
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Text: Tibor Šuľa
Foto: Menert