AgemaPribližne 50 tisíc položiek z plastu, gumy a v kombinácii s kovom sa nachádza vo výrobno-obchodnom centre firmy Agema, s.r.o. v Starej Turej. Produkty dodávajú pre takmer všetky priemyselné odvetia na Slovensku, ale aj v zahraničí.


„Naše výrobky a služby využíva približne 300 až 400 odberateľov. Medzi nimi sú nielen automobilové a strojárske firmy, ale aj menšie spoločnosti, či živnostníci. Dokážeme uspokojiť aj individuálnych zákazníkov, ktorí ich využijú v domácej dielni. Postačuje, keď nás navštívia v našom sídle,“ uviedol riaditeľ ..
Podľa potrieb odberateľov dokážu vyhotoviť produkt aj na zákazku. Predchádza k tomu výroba vstrekovacích foriem, ktorú robia v kooperácii s partnermi. Na trh dodávajú nielen typizované ale aj netypizované výrobky. Všetko závisí od požiadaviek odberateľa. Veľký záujem je o ich  silenbloky pre priemyselné stroje a rôzne plastovo-kovové skrutky. Ich sortiment tvoria páky, rukoväte, prestaviteľné nohy a skrutky, nohy ku strojom, záslepky so závitom, nábytkové kolieska. Ponúkajú aj komponenty pre ploty, návleky, matice, skrutky a priemyselné kolesá.
„Naša firma vznikla pred približne 30 rokmi. Založil ju môj otec, ktorý sa venoval tzv. školskému programu. Vyrábal najmä školské lavice, stoličky do tried. Vtedy s veľkými problémami hľadal dodávateľov rôznych gumených koliesok, ochranných gumených prvkov na kovové konštrukcie a podobne. Toto ma priviedlo na myšlienku vytvoriť logistické centrum s uvedenými výrobkami. Zákazníci požadovali aj atypické prvky, ktoré na Slovensku nikto nevyrábal. Obracali sa na nás najmä výrobcovia v strojárskom a automobilovom priemysle. Preto sme sa pustili do ich vlastnej výroby a touto cestou chceme ísť naďalej,“ povedal.
Obchodno prevádzkové centrum zo začiatku sa rozkladalo na ploche 200 m . V súčasnosti je jeho plocha desaťkrát väčšia a sídli v areály v Chirany v Starej Turej. V súčasnosti zamestnávame desať kmeňových pracovníkov a podľa potreby prijímame aj brigádnikov alebo ľudí na dohodu. V najbližších mesiacoch chceme digitalizovať skladové hospodárstvo, aby sme dokázali čo najrýchlejšie vybaviť objednávky klienta.

 Kontakt:

AGEMA s.r.o.
Nám.Dr.A.Schweitzera 194
916 01 Stará Turá
Slovenská republika

Tel.: +421 32 776 4161
Fax.: +421 32 776 2508
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

Text: Tibor Šuľa

Foto: AGEMA