tasrProtimonopolný úrad (PMÚ) SR začal správne konanie vo veci možnej kartelovej dohody vo verejnom obstarávaní pri dodávkach strojov a strojno-technologického vybavenia. Informovala o tom Adriana Oľšavská, hovorkyňa úradu. "Protimonopolný úrad SR 19. augusta začal z vlastného podnetu správne konanie vo veci možnej dohody, obmedzujúcej súťaž, podľa zákona o ochrane hospodárskej súťaže uzatvorenej medzi podnikateľmi, a to v súvislosti s verejnými obstarávaniami s predmetom zákazky určenej ako stroje do poľnohospodárskej prvovýroby," spresnila.

Na základe uskutočneného prešetrovania a vykonanej neohlásenej inšpekcie úrad podľa jej informácií získal podklady a informácie nasvedčujúce tomu, že štyria podnikatelia koordinovali postup v procese verejného obstarávania, ktorého predmetom boli dodávky strojov a strojno-technologického vybavenia pre podniky poľnohospodárskej prvovýroby. Uvedené projekty boli financované z prostriedkov Európskych štrukturálnych a investičných fondov.
Upozornila, že začatie správneho konania neznamená, že účastníci konania porušili súťažné pravidlá a ani neprejudikuje závery, ku ktorým môže úrad dospieť v rozhodnutí.

Zdroj: TASR Foto: PC Revue