msvNa výstavisku Agrokomplex v Nitre sa v utorok začal Medzinárodný strojársky veľtrh 2019. Niekoľko stoviek vystavovateľov tu bude prezentovať svoje produkty do 24. mája.


Veľtrh dopĺňajú a rozvíjajú tematické výstavy. Aj tento rok organizátori pripravili podujatia EUROWELDING – zváranie, CAST-EX – zlievanie, hutníctvo, metalurgia, EMA – meracia, regulačná a automatizačná technika, STAVMECH-LOGITECH – stavebná, manipulačná technika, CHEMPLAST – plasty a chémia pre strojárenstvo a TECHFÓRUM – prezentácia výstupov technických univerzít Slovenska a medzinárodný veľtrh ELO SYS.
Súčasťou veľtrhu sú aj odborné sprievodné semináre. „Počas tohto ročníka budú zamerané na inovačný potenciál v priemysle, nové technológie a postupy v strojárskom sektore a rozvoj duálneho vzdelávania,“ uviedol vedúci oddelenia marketingu a PR výstaviska Agrokomplex Martin Lužbeťák.
Ako pripomenul, konať sa bude aj tradičná súťaž o cenu veľtrhu, v rámci ktorej bude ocenených sedem exponátov a jedna expozícia. Zväz strojárskeho priemyslu ocení najlepšie strojárske výrobky, ktoré boli v roku 2018 vyrobené na Slovensku. Počas veľtrhu sú okrem toho udelené aj ocenenia Inovatívny čin roka 2018, ktoré vyhlasuje Ministerstvo hospodárstva SR.
V roku 2018 sa Medzinárodného strojárskeho veľtrhu zúčastnilo 437 vystavovateľov a spoluvystavovateľov a ďalších 227 firiem v zastúpení. „Príchod veľkého investora automobilového priemyslu, automobilky Jaguar Land Rover, do nitrianskeho kraja prilákal na Medzinárodný strojársky veľtrh 2019 i viacero nových zahraničných vystavovateľov,“ doplnil Lužbeťák.

Zdroj: TASR