rlpSpoločnosť Porsche Werkzeugbau chce do konca roku 2020 otvoriť v katastri obce Horná Streda v okrese Nové Mesto nad Váhom novú divíziu robotizovaných liniek pre automobilový priemysel. Zámer predstavili zástupcovia spoločnosti na májovom zasadnutí obecného zastupiteľstva v Hornej Strede.


Podľa zástupcu Porsche Werkzeugbau Rudolfa Luptáka pôjde o vývoj, výskum a realizáciu, nie o výrobu. V prvej fáze chcú do dvoch rokov v technologickom centre v hale s plochou asi 8000 štvorcových metrov začať navrhovať, koncipovať a uvádzať do výroby technologické linky pre svojich zákazníkov. Celková investícia spoločnosti Porsche Werkzeugbau je v prvej fáze naplánovaná na 13,8 milióna eur.
Nové technologické centrum by malo vyrásť na pozemkoch pri diaľnici na celkovej ploche 20 hektárov, spoločnosť ich kúpila v minulom roku. Podľa starostu obce Horná Streda Ľubomíra Krajňanského majiteľom pozemku, na ktorom vyrastie technologické centrum, nebola obec. Pozemok je podľa neho súčasťou priemyselného parku za diaľnicou smerom na Piešťany.

Zdroj: TASR