solSpoločnosť Skartek, s. r. o., otvorila vo Vlčkovciach nové prevádzkové priestory. Na slovenskom trhu pôsobí už deviaty rok, poskytuje služby v oblasti automatizácie a robotiky pre slovenský i európsky trh. Spolu s firmou Letken, s. r. o., a Skygrip, s. r. o., je členom skupiny GPB Technology. Do nových priestorov v blízkosti Trnavy firma vložila 2,5 milióna eur, nateraz zamestnáva 45 zamestnancov.


"Ponúkame riešenie špecifických problémov od A po Z. Máme širokú škálu priemyselných riešení od koncepcie, cez sériovú výrobu až po výrobu akýchkoľvek prototypov," uviedol konateľ spoločnosti Christophe Payon. Súčasťou ponuky služieb je aj montáž špeciálnych strojov, priemyselný transfer, nastavovanie, spúšťanie a prevádzkovanie zariadení, a taktiež zaručenie a zlepšovanie spoľahlivosti procesu. "Nemáme opakovateľnú výrobu, ani opakovateľný projekt. Naším cieľom bolo zostaviť tím vysokokvalifikovaných vývojárov, nakoľko musíme prichádzať stále s niečím novým a nič sa u nás neopakuje," dodal Payon. K zákazníkom podľa jeho slov patria výhradne svetové firmy automobilového, elektrotechnického a potravinárskeho priemyslu, spoločnosti zamerané na železničnú, leteckú dopravu, ale aj výrobcovia bielej techniky a ocele ako Faurecia Group, Arcelor Mittal, Novares, Protherm - skupina Vaillant, Johns Manville, Mahle, Honeywell a ďalšie.
"Nová prevádzka vo Vlčkovciach má výmeru 2200 m2, súčasťou je laboratórium, v ktorom v spolupráci so slovenskými aj zahraničnými univerzitami budeme pracovať na vývoji nových technológií. Sme dôkazom, že na Slovensku sa nielen vyrába, ale tu veci aj vznikajú," doplnil Payon. Spoločnosť dôraz kladie aj na vysokokvalifikovaných pracovníkov na pozíciách oddelenia automatizácie, mechanizácie, elektrotechniky a konštrukcie.
Na slávnostnom otvorení veľvyslanec Francúzskej republiky na Slovensku Christophe Léonzi zdôraznil, že Skartek je spoločným plodom úspešnej francúzsko-slovenskej spolupráce. V roku 2017 sa spoločnosť umiestnila na 2. mieste v rebríčku TOP10 firiem v kategórii Tuzemská spoločnosť s obratom 2 až 10 miliónov eur.

Zdroj: TASR