alzSpoločnosť Air Liquide Slovakia zatvára svoj závod v Nitre. Firma sa zaoberá výrobou zváracej techniky. „Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny eviduje nahlásené hromadné prepúšťanie na úrade v Nitre v odvetví výroba ostatných elektrických zariadení,“ skonštatovala hovorkyňa ústredia Jana Lukáčová. Ohrozených je 112 zamestnancov. Hromadné prepúšťanie by malo byť ukončené do konca marca budúceho roka.


Na úrade práce v Nitre boli v tomto roku nahlásené tri hromadné prepúšťania. Ohrozených je 569 zamestnancov. Podľa Lukáčovej každý z nich by mal bez problémov nájsť uplatnenie na trhu práce. Nitriansky úrad práce eviduje k dnešnému dňu 5609 voľných pracovných miest, ktoré nahlásili zamestnávatelia.
Spoločnosť Air Liquide v rokoch 2004 až 2005 investovala do vybudovania závodu na vývoj, výrobu a predaj zváracích strojov a výrobu nabíjačiek batérií v Lužiankach pri Nitre takmer 9,3 milióna eur. V roku 2006 spoločnosť získala investičný stimul vo výške 1,56 milióna eur. Regionálna pomoc Ministerstva hospodárstva SR bola poskytnutá vo forme úľavy na dani z príjmov právnických osôb.

Zdroj: TASR