pvpZávod Protherm Production zo Skalice si zapíše rok 2017 ako rekordný. Pol milióna vyrobených zariadení na vykurovanie a prípravu teplej vody ho zaradil medzi top producentov v Európe.


"V strednej a východnej Európe náš závod, pokiaľ ide o počet vyrobených produktov, nemá obdobu. V roku 2000 sme v Skalici začínali s 51.000 kusmi, dnes už produkujeme desaťnásobne viac," potvrdil Peter Kuba, riaditeľ spoločnosti Protherm Production, ktorá vyrába pod hlavičkou koncernu Vaillant Group. Do závodu v roku 2017 koncern investoval 3,6 milióna eur a v roku 2018 plánuje v Skalici prijať desiatky nových pracovníkov.
Pod rekord roku 2017 sa podpísalo podľa riaditeľa viacero faktorov. "Závod v Skalici dokázal, že má dostatočne kvalifikovaných pracovníkov, aby zvládol aj náročné zadania. Aj vďaka tomu nám neustále pribúdajú kompetencie a dlhodobo stabilne rastieme," potvrdil Kuba. Závod zamestnáva spolu 540 ľudí. Pod rukami montážnikov v Protherm Production vzniká široký sortiment výrobkov, zložité elektrotechnické zariadenia vo veľkých sériách. Ide o závesné i stacionárne, kondenzačné aj nekondenzačné kotly, elektrokotly, elektrické ohrievače na prípravu teplej vody či vnútorné jednotky tepelných čerpadiel. Výrobky ďalej putujú na 24 trhov Európy, Ázie i Afriky.

Zdroj: TASR