MSV Brno digiUž tretíkrát bude súčasťou tohtoročného Medzinárodného strojárskeho veľtrhu (MSV) v Brne, ktorý sa uskutoční 4. až 7. októbra, aj Digitálna továreň 2.0,

ktorá sa tento rok zameria na inteligentnú digitalizáciu v rôznych podobách. Projekt priblíži technológie umožňujúce transformáciu nielen priemyselného prostredia, ale aj celej ekonomiky. Cieľom je pomôcť sformulovať víziu zmeny českej ekonomiky tak, aby bola úspešná aj v 21. storočí a v meniacom sa geopolitickom kontexte.
V špeciálnej expozícii v pavilóne F návštevníci uvidia súbor digitálnych a automatizačných technológií, exponátov i riešení, ktoré sa pri správnom využití stávajú účinnou súčasťou výroby. Prakticky sa tak možno zoznámiť s myšlienkou druhej transformácie českej ekonomiky, ktorej výsledkom je zvyšovanie vnútornej efektivity výrobného procesu, energetickej efektivity a efektivity využívania a sledovania zdrojov.
Energetická udržateľnosť sa zaradí k hlavným témam tohtoročného strojárskeho veľtrhu.Zlatým partnerom Digitálnej továrne 2.0 sa stala spoločnosť Siemens. Svoju ponuku ďalej predstavia firmy ako 4dot Mechatronic Systems, ABRA Software, Act-in SK, AutoCont IPC, AYES, Bossard SK, dataPartner, Eurowater, GE Intelligent Platforms, Leadspicker, Packung, Pantek (CS), RAYNET, SIDAT, SmartVision, Twinzo alebo UNIS. „Súčasťou budú aj expozície Zväzu priemyslu a dopravy SR a Elektrotechnickej asociácie SR. Do projektu sa v tomto roku prvýkrát zapojí aj Fínsko, ktoré pripravuje prezentáciu svojich firiem z oblasti digitalizácie. Spolupracujeme aj s lisovňou spoločnosti ŠKODA AUTO,“ upresnil Michalis Busios, riaditeľ MSV. Spoluorganizátorom projektu je spoločnosť Cerebrica.

Text: Tibor Šuľa podľa MSV Brno

Foto: archív