Metav 1V nemeckom Düsseldorfe pripravujú strojársky veľtrh METAV 2021. Uskutoční sa začiatkom budúceho roka  a to v dňoch 23. až 26. marca.  Zúčastní sa ho asi 400 vystavovateľov z 25 krajín. V tomto roku rovnaké podujatie zrušili pre pandémiu.

 
„Po úspechu salónu karavanov v Düsseldorfe, ktorý bol za rozumných a účinných hygienických pravidiel, sme si viac než istí, že aj my budeme schopní dosiahnuť obrovský úspech opätovne zrealizovať program METAV 2020,“ uviedol Wilfried Schäfer, výkonný riaditeľ METAV VDW (Nemecké združenie výrobcov obrábacích strojov) vo Frankfurte nad Mohanom.

„Nadchádzajúci ročník sa uskutoční v halách 5, 6 a 7a. Sú plne obsadené, pretože prekládka METAV 2020 predstavuje prvý významný veľtrh obrábania v Nemecku. Vystavovatelia netrpezlivo očakávajú túto príležitosť, aby sa mohli osobne spojiť so svojimi zákazníkmi," konštatoval W. Schäfer.
Skutočnosť, že program METAV 2020 je zameraný hlavne na nemecký trh, výrazne zvyšuje vyhliadky na úspech podujatia.

„Ako sme videli na salóne Caravan, návštevníci môžu vyhodnotiť situáciu v Düsseldorfe. Nebudú sa musieť obávať medzinárodných cestovných varovaní,“ poznamenal W. Schäfer.

 

                                                                                     Protiepidemické opatrenia na výstavisku

 

Metav 2Vyše 400 vystavovateľov METAV 2020 z 25 krajín zostalo verných tejto akcii a rozhodli sa ju navštíviť v roku 2021. Budú musieť využiť iné haly na výstavisku, ako sa pôvodne plánovalo. „Veľkou výhodou toho je, že teraz môžeme veľtrh reštrukturalizovať a zaistiť tak, aby náš systém hygieny a ochrany pred infekciami spĺňal všetky oficiálne požiadavky,“ povedal Martin Göbel, vedúci veľtrhov VDW. Systém epidemickej prevencie je založený na koncepcii ochrany veľtrhu, ktorá bola úspešne testovaná počas salónu karavanov. Ide o predaj online lístkov, ktorý zabráni čakacím dobám pri pultoch. Počas celej akcie bude navyše sledovaná návštevnosť. Pre každý deň stanovili jej hornú hranicu.

Výstavné haly majú širšie uličky a vodiaci systém podobný tomu, ktorý sa používa v cestnej premávke. Takto sa zabezpečí dodržanie minimálnych vzdialeností. Vzduch v halách sa pravidelne vymieňa, aby bol čerstvý. Bude tiež existovať veľké množstvo ďalších bezpečnostných ustanovení týkajúcich sa nosenia krytov tváre, správania v reštaurácii, vstupu a výstupu z veľtrhu a ďalších vecí. „Sme presvedčení, že tento systém nám umožní ponúknuť návštevníkom, vystavovateľom a zamestnancom najlepšiu ochranu,“ podotkol M. Göbel.

Prípravu veľtrhu METAV 2021 pozitívne hodnotí Daniel Setka, vedúci marketingu v J.G. Spoločnosť Weisser Söhne GmbH v St. George: "Toľko veľtrhov bolo treba zrušiť pre pandémiu koróny. O to viac nás vzrušuje perspektíva opätovného spojenia s našimi zákazníkmi a ďalšími zainteresovanými stranami."
Spoločnosť METAV ponúka základ pre prezentáciu výrobkov a riešení širokej škále odbornej verejnosti.

Obnovený podporný program METAV 2020 sa bude venovať témam, ako je digitalizácia, automatizácia, startupy a komunikácia cez rozhranie umati. Diskutovať sa bude aj o budúcich trendoch, ktoré v súčasnosti stále pripravujú.

 

                                                                               Tematické dni pre návštevníkov

 

Metav 3V rámci programu METAV 2020 bude VDW usporadúvať každý mesiac „Tematické dni“ vo forme webových relácií METAV. Prvé budú softvérové tematické, ktoré sa uskutočnia 6. a 7. októbra. Ponúkajú vystavovateľom METAV ideálnu výkladnú skriňu pre svoje výrobky a riešenia v období pred marcovým podujatím a pre vzbudenie zvedavosti obchodných návštevníkov. Webové zasadnutia METAV tiež poskytnú návštevníkom príležitosť pripraviť si čas na veľtrhu oveľa cielenejšie. Svoje konkrétne otázky a problémy môžu prediskutovať vopred na chatovacích stretnutiach, predtým ako o nich budú osobne diskutovať na veľtrhu.

METAV 2021 zameriava sa na obrábacie stroje, výrobné systémy, presné nástroje, automatizované toky materiálu, výpočtovú techniku, priemyselnú elektroniku a príslušenstvo. K tomu sa pridávajú nové témy ako lisovanie, lekárstvo, aditívna výroba a kvalita.
Podujatie je určené pre odborníkov zo všetkých priemyselných odvetví, ktoré spracúvajú kovy.

Text: -šu- podľa METAV 2021