vovSpoločnosť Volkswagen Slovakia spustila od pondelka po niekoľkotýždňovej prestávke výrobu automobilov. Bratislavský závod rozbehol v jednozmennej prevádzke za prísnych opatrení jeden zo segmentov vyrábajúcich SUV vozidlá. Potvrdila to hovorkyňa podniku Lucia Kovarovič Makayová.


Firma prerušila výrobu 17. marca pre aktuálnu krízovú situáciu v súvislosti s novým koronavírusom. Automobilka sa rozhodla prerušiť výrobu aj z dôvodu prepadu dopytu na trhu s vozidlami a tiež pre riziko spojené so zásobovaním dielcami i na strane dodávateľskej siete.
Firma pre zabezpečenie trvalej výroby prijala nové nariadenia proti šíreniu ochorenia COVID-19. K už zavedeným opatreniam, ako je dodržovanie odstupu, hygiena rúk či povinné nosenie rúška, pribudli napríklad meranie teploty pri vstupe do závodu alebo do zmluvného autobusu, reorganizácia sedenia v autobusoch a spoločných priestoroch či individuálna dezinfekcia pracovných nástrojov a okolia pracoviska. Volkswagen minimalizoval osobné stretnutia, firma vydala celoplošný dočasný zákaz fajčenia v celom areáli a zaviedla napríklad aj možnosť chodiť v pracovnom oblečení do a z práce.
Kedy Volkswagen Slovakia zvýši produkciu na predkrízový výkon, nie je zatiaľ jasné. Okrem vývoja pandémie nového koronavírusu záleží najmä na možnostiach dodávateľskej siete a odbyte výrobkov.

Zdroj: TASR