zdoKoncom uplynulého roku spustila v priemyselnom parku Trstená v Detve výrobu hliníkových podvozkových komponentov do automobilov belgická spoločnosť Punch. Výrobu začala v jednej z troch hál, ktoré postupne postavila pre vlastnú investíciu, ako aj pre svojho partnera, nemeckú spoločnosť ZF.


Ako informuje na sociálnej sieti generálny riaditeľ firmy Punch Precision Detva Pascal de Keyser, spoločnosť využíva na výrobu hliníkový materiál od hutníckej spoločnosti v Žiari nad Hronom. Zamestnáva tiež strojársky personál, ktorý bol vždy doménou tohto regiónu.
Firma chce postupne zamestnať 200 až 250 ľudí, čo by s rovnakým počtom zamestnancov vo firme ZF, ktorá v parku vyrába už asi rok, tvorilo dohromady 500 ľudí, ktorých sľúbili zamestnať ešte pred začiatkom investície.
Súčasťou investície má byť aj priemyselný vývoj produktov a výrobných nástrojov, kde nájde uplatnenie 30 konštruktérov s vysokoškolským technickým vzdelaním. Zámerom investora je v budúcnosti spolupracovať aj so školami na projektoch duálneho vzdelávania a na svojich výskumno-vývojových aktivitách aj so slovenskými vysokými školami a vedeckými inštitúciami.

Zdroj: TASR