atu1Spoločnosť ATU Slovakia poskytuje komplexné služby v oblasti zvárania plastov (predaj, servis, poradenstvo, školenia) i priemyselnej a výrobno-montážnej automatizácie (návrh, výroba, servis, modernizácia)‏.


V súčasnosti má spoločnosť deväť zamestnancov a troch externých spolupracovníkov. Medzi jej hlavné činnosti patrí obchodno-technické zastúpenie francúzskej spoločnosti MECASONIC a návrh, výroba, servis a modernizácia priemyselnej automatizácie, jednoúčelových strojov a montážnych liniek.

Autorizovaný servis zváračiek Mecasonic
MECASONIC je francúzska spoločnosť, ktorá sa venuje technológii ultrazvuku, ultrazvukovému zváraniu a zváraniu plastov všeobecne od roka 1969. Mnohoročné skúsenosti spolu so silným výskumným a vývojovým centrom zaraďujú spoločnosť MECASONIC medzi svetových lídrov v oblasti vývoja a výroby zariadení na zváranie plastov.

K portfóliu spočnosti Mecasonic patria taktiež - Rotačné zváračky - "Spinwelder" , Tepelné zváračky - "Hotplate" . V tomto roku firma Mecasonic uvádza na trh inovovanú sériu zváračiek  pod označením OMEGA IV. Ide o pokrokové riešenie plne kompatibilné s INDUSTRY 4.0. Viac na www.mecasonic.com

atu3

Najlepšie jednoúčelové stroje a nástroje
Jednoúčelové stroje a automatické stroje sú určené do nepretržitých, 24-hodinových prevádzok, a to pri minimálnom ľudskom dohľade. Jednoúčelové stroje sú stroje, ktoré nie sú k dispozícii v štandardnom sériovom výrobnom programe. Preto musia byť navrhnuté podľa špecifických požiadaviek zákazníkov. V každom procese výroby existuje dlhodobo pociťovaná potreba zlepšiť kvalitu výrobku, minimalizovať zmätkovitosť a zvýšiť produktivitu s cieľom dosiahnutia konkurencieschopnosti v dnešnom globalizovanom svete. Použitie jednoúčelových strojov a automatizácia minimalizujú možnosti ľudského zlyhania.

Najnovšie trendy v priemysle
Spoločnosť využíva najnovšie trendy v oblasti priemyselnej automatizácie a rozhraní človek – stroj (HMI). Pri návrhu a konštrukcii ATU využíva softvérové nástroje, ako sú 3D CAD SolidWorks, SolidCAM, CAE EPLAN Electric a EPLAN Fluid.
Firma získala Certifikáty ISO 9001 a ISO 14001 a opakovane získava certifikát Dôveryhodná firma.

atu2

Medzi produkty a riešenia spoločnosti patria jednoúčelové stroje, montážne linky, kamerové inšpekčné systémy, POKA YOKE systémy, robotické pracoviská, špeciálne ultrazvukové viachlavové zváračky, konštrukcie z hliníkových profilov, testery tesnosti, CNC frézovanie a zákazková konštrukcia CAD, CAM elektro, pneumatika.
ATU Slovakia programuje širokú škálu riadiacich systémov PLC, vrátane softvérových riešení (CoDeSys) a zároveň je integrátorom elektrotechnických komponentov Schneider Electric, FESTO, Siemens, ATEQ.

Text upravila Lenka Drgoncová
Foto: ATU Slovakia
Viac na: www.atu-slovakia.org