Stroje a Technológie

obr-titDelenie kyslíkovým plameňom

Pri rezaní kyslíkovým plameňom spôsobí plameň rezacieho horáka ohrev kovu a pri teplote rezania prúdom kyslíka dochádza k rozdeleniu materiálu. Vzniká rez (zárez) a oxid trosky (Lotz, 1995). Prvky rezania kyslíkovým plameňom sú: predohrev plameňa, prúd kyslíka, plameňová rezacia tryska, rezné rýchlosti a delený materiál (Engblom, 2000). Hlavnou nevýhodou tejto technológie je pomalší proces delenia ako v iných systémoch, tepelné delenie nepriaznivo pôsobí na materiál obrobku (Lotz, 1995).

obr1V dnešnom konkurenčnom obchodnom prostredí rozvoj nových technológií, ich pokroky a aplikácie v praxi presadzuje využitie multikritérií rozhodovacích procesov pre výber vhodných technológií. Efektívnosť výberu vhodných kritérií je daná mnohými parametrami a premennými, ako je technologický pokrok, charakter suroviny, množstvo výrobkov alebo polotovarov, požiadavky na kvalitu a podobne.

Po úspěšné integraci na mnoha jiných trzích – jako je německý, asijský, trh USA a japonský trh – bude i evropský trh rozvíjen společným úsilím. DMG a MORI SEIKI spojují své aktivity v České a Slovenské republice od 1. 5. 2012.

DMG / MORI SEIKI Czech odpovídá za celý prodej & servis a podporu celého produktového portfolia obou těchto výrobců.

obr1

Cieľom zdokonaľovania manuálneho montážneho pracoviska je vytvoriť v krátkom čase a s prijateľnými nákladmi efektívne pracovisko, ktoré bude spĺňať podmienky pre dosahovanie vyššej produktivity práce, kvality výrobkov a zároveň vytvorí podmienky na zníženie fyzickej a psychickej námahy pri montáži.

obr1m

V súčasností si možno len ťažko predstaviť zabezpečenie rastu, kvality a efektívností výroby bez výrazného využívania nových metód a technik údržby. Nevyhnutnosťou sa tak stávajú metódy a techniky, umožňujúce nájsť rovnováhu medzi možnosťami a kvalitou štruktúry výrobnej spoločnosti.

obr1mV různých stadiích procesu výroby piva jsou relevantní rozdílné parametry. Pomocí modulárního systému lze kontrolovat měřené hodnoty, jako je hustota, zákal nebo celkové složení plynů. Správná kombinace se pak postará o perfektní chuť piva.