roman1

Firma ROMAn, s. r. o., ktorá pôsobí na českom trhu viac ako štvrť storočia, realizuje protihlukové opatrenia nielen v priemysle, ale aj v oblasti odhlučnenia ciest a železníc alebo v súkromnom sektore, kde rieši problematiku hluku z tepelných čerpadiel, klimatizácií či protihlukových plotov. V posledných desiatich rokoch realizovala viac ako 300 zákaziek, a to ako v Českej republike, tak aj na Slovensku. Firma ROMAn, s. r. o., prevažne realizuje zákazky „na kľúč“ - od počiatočného návrhu riešenia až po montáž.

 

Základným protihlukovým materiálom je RS panel, ktorý je produktom firmy ROMAn, s. r. o. Na väčšine realizácií je použitý panel RS 80 (Rw 36 dB) a RS80G20 (Rw 41 dB), ktorý je vhodný pre odhlučnenie nízkofrekvenčných tónov. Všetky zákazky sú navrhované a realizované tak, aby splnili všetky požiadavky investora. Súčasťou protihlukových kabín môžu byť protihlukové posuvné alebo pántové brány, dvere, okná alebo technické otvory pre vstup a výstup materiálu pomocou dopravníkov. Kabíny môžu obsahovať protihlukové tlmiče v miestach sania a výdychu pri nútenom odvetraní alebo klasickým komínovým efektom. Kabíny aj steny je možné lakovať do akéhokoľvek odtieňa RAL podľa výberu investora. Z RS panelov možno postaviť kabíny - velíny pre technikov,  v hlučných výrobných halách, a tým zaistiť zdravšie pracovné podmienky a hlukovú pohodu. Uvedené panely je možno podľa požadovaného typu a charakteru zdvojiť do jedného, ktorým je zaistená vzduchová nepriezvučnosť až 70dB.

roman2

Protihlukové materiály k odhlučneniu ciest, diaľnic a železničných tratí

Firma ROMAn, s. r. o., tiež ponúka protihlukové materiály k odhlučneniu ciest, diaľnic a železničných tratí. V ponuke má kovové protihlukové panely a dokonca aj hluk pohltivé PMMA. Medzi najobľúbenejšie materiály patrí hliníkový protihlukový panel a cortenový protihlukový panel. Materiál Corten je päťnásobne odolnejšia oceľ charakteristická svojim vzhľadom korózie. V tejto dobe sa stáva čoraz obľúbenejším, a to vďaka svojmu modernému dizajnu. Ďalšou z dôležitých oblastí je odhlučnenie bytových domov a satelitných miest od obslužných ciest. ROMAn, s. r. o., vlastní certifikát SŽDC.

Viac info www.romansro.cz a www.romansro.sk

TEXT/FOTO ROMAn