290211143 1443621929417637 8827458139793512176 nS textilnými čistiacimi utierkami od spoločnosti Mewa sú stroje, náradie a výrobné zariadenia v priemysle, autodielňach i remeselných dielňach každý deň udržiavané v čistote. Mewa preberá celý procesný reťazec od vyzdvihnutia, prania, údržby až po vrátenie späť. Vyprané čistiace utierky sú zákazníkovi doručené v bezpečnostnom kontajneri SaCon a špinavé použité utierky odvezú servisní vodiči späť do niektorého zo závodov spoločnosti Mewa, kde sú pred ďalším poskytnutím zákazníkovi dôkladne vyprané.

Textilný sharing je trvalé udržateľné a ekonomické riešenie
Stále existuje mnoho spoločností a podnikov, ktoré používajú produkty na jedno použitie. To však nie je trvalo udržateľné ani ekonomické. Mewa ponúka čistiace utierky v praktickom prenájme už 114 rokov a je tak priekopníkom v oblasti textilného sharingu. Odolné čistiace utierky je možné vyprať a znovu použiť až 50-krát. Služba textilného sharingu znamená mať k dispozícii čistiace utierky vždy, keď sú potrebné. Nemusíte ich nutne vlastniť. Uzavretý okruh, ktorým náš systém
čistiacich utierok bezpochyby je, má lepšiu ekologickú bilanciu v porovnaní s jednorazovými utierkami alebo čistiacim papierom naprieč celým pracovným postupom. V porovnaní s použitím papierových čistiacich utierok sa doba čistenia s našimi utierkami skráti až o 35 %.

Žmolky sa používajú ako izolačný materiál pri výrobe automobilov
Aby sa kvalita aj trvalá udržateľnosť našich produktov neustále zlepšovala, kontrolujú technici spoločnosti Mewa pravidelne každý krok pri výrobe a praní čistiacich utierok. Polovica každej utierky sa skladá z recyklovaných priadzí s tým, že cievky priadze z vlastnej tkáčovne sú tiež znovu používané. To ušetrí približne 21 ton lepenkových obalov ročne. Mewa nevyhadzuje ani bavlnené žmolky, ktoré sa hromadia pri tkaní utierok. Každý rok sa pri výrobe utierok nazbiera okolo 72 ton takýchto žmolkov a z toho sa už dá niečo vyrobiť. Napríklad izolačný materiál, ktorý sa používa v automobilovom priemysle.

Text/Foto Mewa Textil-Management