parker1

Parker Hannifin, svetový výrobca technológií pohybu a jeho riadenia, ponúka rôzne manipulačné roboty pre vyrovnávanie, premiestňovanie a stohovanie balíkov na palete až do hmotnosti 50 kg.

Nové paletové manipulačné roboty s označením PPR50 sú vhod­né na použitie pri výrobe liečiv, potravín a nápojov, ale svoje uplatnenie nájdu aj v ďalších odvetviach, napríklad v logistike. Ako voliteľné príslušenstvo je k robotom dodávaný aj integrovaný kame­rový systém, ktorý je možné využiť pri rozbaľovaní, ak je požadovaná re­gistrácia balíkov a paliet.

Všetky komponenty manipulačných robotov sú v najvyššej možnej mie­re štandardizované, čo spoločnosti Parker umožňuje dodávať kompletné, cenovo výhodné a funkčné systémy na kľúč. Roboty sú prispôsobené zá­kazníkom a zahŕňajú mechanické komponenty, technológie elektrického pohonu a na mieru prispôsobený paletizačný softvér.

Manipulačné roboty PPR50 sú vybavené tromi lineárnymi osami X, Y, Z a voliteľne môžu mať aj prídavnú os C. Teleskopická os Z minimalizuje vertikálne požiadavky na priestor, voliteľná os C umožňuje rotáciu oko­lo vertikálnej osi, a tým umožňuje zmenu orientácie jednotlivých bale­ní. Vďaka tomu je možné optimálne stohovať balíky a boxy s rôznymi veľkosťami, alebo ich baliť spoločne. Pretože všetky komponenty poho­nu sú zlúčiteľné s čistými priestormi, sú paletové manipulačné roboty vhodné pre výrobné závody s prísnymi hygienickými požiadavkami, na­príklad vo farmaceutickom priemysle, v potravinárstve a pri výrobe ná­pojov. Takže PPR50ka sa s čistým štítom môže postaviť aj dámam z hy­gienickej kontroly.

Viac informácií na www.parker.cz

Na obrázku: Štandardizovaný paletový manipulačný robot PPR50 spoločnosti Parker vyhovuje i prísnym hygienickým požiadavkám.

TEXT/FOTO PARKER HANNIFIN