MG 3065 PUtztuch Mittendrin„Priemysel 4.0" má na budúci mesiac výročie. Presadzovanie tejto vízie síce ešte stále prebieha, ale pred desiatimi rokmi bol na hannoverskom veľtrhu predstavený tento nový pojem, ktorý sa stal od roku 2011 celosvetovým programom. „Internet vecí" je výzvou pre malé i veľké priemyselné podniky po celom svete. Štvrtá revolúcia je v plnom prúde.

A čistiaca utierka MEWA? Tá sa ocitla uprostred tohto diania. Inteligentný systém čistiacich utierok MEWA uľahčuje podnikom počas transformácie prácu, pretože je neustále k dispozícii a zaisťuje, že sú stroje alebo náradie stále čisté. Spoločnosť MEWA tiež z veľkej časti upgradovala svoje výrobné procesy a služby na Priemysel 4.0. Systém čistiacich utierok je tak vysoko efektívny. Špičková kvalita predstavuje záruku a pridanú hodnotu pre malé, stredné aj veľké podniky.
Vďaka high-tech elektronike a najmodernejším technológiám sú naše výrobné závody stále sofistikovanejšie. Ľudia komunikujú so strojmi a stroje komunikujú s produktmi aj navzájom medzi sebou. MEWA sa plynulo začlenila do tohto výkonného pracovného procesu a prispieva svojím udržateľným systémom čistiacich utierok k precíznosti práce. Ako systém funguje? Úplne jednoducho. MEWA ponúka vysoko savé a tvarovo stabilné čistiace utierky v špičkovej kvalite so systémom textilného sharingu. Zákazníci tak môžu využívať čistiace utierky bez toho, aby ich museli vlastniť. Prenajímajú si ich, čo im umožňuje presné rozpočtovanie a dostanú tak ucelený balíček služieb. MEWA dodáva svoje produkty priamo do spoločností v hermeticky uzatvárateľných bezpečnostných kontajneroch SaCon, v ktorých sa použité utierky uchovávajú a prepravujú. Pre väčšie spoločnosti sú k dispozícii aj ďalšie SaCony. Servisný vodič vyzdvihne znečistené utierky v presne dohodnutom termíne a odvezie ich na vypranie. Samozrejme má so sebou tiež zásobu čistých, aby bolo možné neustále sa starať o stroje, zariadenia a náradie, ktoré sa musia udržiavať.

 MG 3065 PUtztuch Mittendrin
Kvalitné a pevné čistiace utierky v štyroch variantoch pre rôzne účely získali ocenenia prvotriednej kvality Made in Germany

 

Ideálne utierky pre každé odvetvie
Ani s citlivými povrchmi nie je problém. MEWA má pre každé odvetvie ideálne čistiace utierky. Všetky štyri varianty sú kvalitné, tvarovo stabilné a univerzálne. Ponúkajú rozmanité využitie pre zachytávanie nečistôt od oleja, farieb, riedidiel alebo mazív až po jemné, praktické utierky z mikrovlákien, ktorá sa neuvoľňujú. Tie sú vhodné najmä pre vysoko citlivé povrchy. Všetky typy utierok MEWA majú vysokú savosť a dobre sa s nimi pracuje, či už v podniku nastavenom na 3.0 alebo na 4.0. Prinášajú požadovaný čistiaci účinok, a to rýchlo a dôkladne. Papierové utierky alebo handričky na jedno použitie sú minulosťou.

Jednoduchšia a efektívnejšia práca tiež zvyšuje spokojnosť zamestnancov, ktorí môžu používať jednotné čistiace utierky a vďaka tomu zdieľať svoje skúsenosti s nimi. Dôležitá je aj otázka bezpečnosti. Okrem toho, že sú znečistené textílie prehľadne uchovávané v kontajneri MEWA SaCon, sú tu tiež chránené aj pred ohňom. Predtým, než si servisný vodič utierky odvezie na vypranie, môžu byť aj niekoľkokrát použité. Systém čistiacich utierok MEWA si môže bez problémov zaviesť každá továreň alebo dielňa. Potom sa rýchlo prejaví spokojnosť spolu s motiváciou zamestnancov a zamestnankýň.
Ten, kto má záujem o inovácie, zohľadňuje tiež jednu z najdôležitejších tém tejto doby. Je ním udržateľnosť a šetrné zaobchádzanie so zdrojmi. A do tohto konceptu perfektne zapadá ekologický systém čistiacich utierok MEWA na opätovné použitie.

TEXT/FOTO Madeleine Neuse