obr1Divízia Manufacturing Intelligence spoločnosti Hexagon predstavila modernizovaný systém pre kontrolu trubiek a drôtov TubeInspect.


Nový rad TubeInspect prešiel výraznou modernizáciou. Je k dispozícií v štyroch konfiguráciách, vrátane verzie HRC, ktorá sa môže pochváliť kamerami s vyšším rozlíšením pre lepšiu funkčnosť merania. Nové modely tiež poskytujú plnú automatizáciu vďaka vylepšeniam v novej verzii softvéru BendingStudio 7.0, ktorá bola vydaná spolu s novým radom TubeInspect.
BendingStudio 7.0 tiež umožňuje digitálne CAD adaptéry, ktoré ponúkajú meracie systémy s dostatočne vysokým rozlíšením, ako sú modely TubeInspect HRC alebo Absolute Arm s laserovým skenerom RS6, pre presné meranie držiakov a koncoviek bez mechanických adaptérov. Takisto ako nové tlačidlo na prednej strane všetkých nových systémov TubeInspect, funkcia CAD adaptéru zaisťuje skrátenie doby spracovania merania a uľahčuje kombinovanie analýzy viacerých výrobných krokov v rámci jedného stroja.

Divízia Manufacturing Intelligence spoločnosti Hexagon je popredným svetovým výrobcom a dodávateľom 3D meracích zariadení. Poskytuje priemyselné meracie systémy pre všetky oblasti a spoločnosti, v ktorých je potrebné meranie rozmerov, a v ktorých sa zároveň s nameranými dátami ďalej pracuje. Týchto oblastí je celý rad: automobilový a letecký priemysel, energetika, elektronika, medicínske technológie, ťažký priemysel, obrábanie a mnoho ďalších.

Viac informácií na hexagonmi.com

TEXT/FOTO Jana Tvarohová