Yamazaki Mazak PrahaŠesť obrábacích strojov a jedno laserové centrum predstavila spoločnosť Yamazaki Mazak na dňoch otvorených dverí v technologickom centre v Jažloviciach pri Prahe. Najdôležitejšími novinkami boli stroje produktového radu NEO – obrábacie centrá Variaxis i-800 NEO a HCN-6800 NEO.

Produktové portfólio značky Mazak momentálne tvorí viac ako tristo typov strojov. V Českej republike a na Slovensku je ich aktuálne inštalovaných približne 1 600. Ďalšie stroje u miestnych výrobných prevádzok istotne pribudnú aj vďaka neustálym inováciám, ktoré Yamazaki Mazak pravidelne uvádza na trh.

Nové stroje radu NEO
Poslednými produktovými inováciami sú stroje s prívlastkom NEO. Vyznačujú sa dôrazom na maximálny výkon a produktivitu, vysokú presnosť, spoľahlivosť a energeticky úsporným riadením stroja. Do tejto skupiny patria horizontálne frézovacie centrá HCN–4000 NEO, HCN–5000 NEO a HCN–6800 NEO a päťosové vertikálne frézovacie centrá Variaxis i–700 NEO a i-800 NEO. „Stroje radu NEO sa vyznačujú výnimočnou konštrukciou zabezpečujúcou minimalizáciu chvenia a výkonnejšími pohonmi ideálnymi pre hrubovanie či vysokorýchlostné obrábanie,“ opisuje stroje radu NEO Jiří Turek.

Variaxis i800 NEO

Viac informácií o novinkách spoločnosti prinesieme v marcovom vydaní časopisu Strojárstvo/Strojírenství.

Text/Foto Michal Múdrý