dni obrabania prametÚvod septembra bol v znamení spoločnosti Dormer Pramet, ktorá opäť zorganizovala interný veľtrh Dni obrábania. Akcia je rozdelená do dvoch týždňov, pričom prvý týždeň bol určený  pre zákazníkov a partnerov spoločnosti z celého sveta, v dňoch 11. a 12. septembra boli priestory firmy v Šumperku vyčlenené pre pozvané školy. Celkovo sa tohoto najväčšieho Dňa otvorených dverí v histórii firmy zúčastnilo viac ako 2 500 ľudí.


Prítomným hosťom bolo predstavené nové Experience centrum, v ktorom bude český výrobca od jesene vyvíjať a testovať nové nástroje. Samozrejmosťou boli komentované ukážky obrábania a nahliadnutie do výroby britových doštičiek a rezných nástrojov. Nechýbala ani prezentácia kompletného sortimentu nástrojov Dormer Pramet.
Súčasťou Dní otvorených dverí bola aj prezentácia partnerov – výrobcov a predajcov obrábacích strojov, dodávateľov CAD/CAM riešení a CNC riadiacich systémov.

pramet sumper 2017
obr3
obr4


Pre slovenských zákazníkov zorganizovala spoločnosť Pramet Slovakia, spol. s r. o., viacdňový autobusový zájazd, ktorého sa zúčastnili aj zástupcovia časopisu Strojárstvo/Strojírenství.

TEXT Juraj Podhájsky FOTO Iveta Kanisová