trading

 

Či už s obchodovaním ešte len začínate, alebo už máte niečo za sebou a považujete sa za skúseného tradera, nikdy na sebe neprestávajte pracovať. Ani úspešní obchodníci o sebe nemôžu povedať, že majú proces učenia za sebou a sú hotoví profesionáli - skôr než o cieľ ide o kontinuálnu cestu za poznaním a skúsenosťami. Čítajte knihy o tradingu, navštevujte rôzne semináre a konzultujte s kovanými odborníkmi. V každej fáze obchodovania vás to má ako obohatiť a vy vďaka tomu nezaspíte na vavrínoch. Najbližšia príležitosť k vzdelávaniu je chystaná prihlásená tradingová konference 2021, ktorá bude na jednom mieste sústreďovať veľa inšpiratívnych osobností a zaujímavých tém. Koná sa už 27. marca pod záštitou brokerskej spoločnosti XTB.

Stať sa lepším, a teda ziskovejším obchodníkom nie je ľahká vec a mnoho začiatočníkov sa stále domnieva, že čím viac obchodov zrealizuje, tým profitabilnejší budú. Nie vždy to tak platí, niekedy vám v ceste za dosahovaním vašich obchodných cieľov stoja zásadné prekážky, ktoré je potrebné identifikovať a vedome na ich prekonaní pracovať. Ani ten najskúsenejší trader nemôže donekonečna opakovať to, čo mu funguje. Na trhoch to funguje skrátka tak, že to raz to fungovať prestane a vy na takúto situáciu musíte byť pripravení. Je potrebné mať v rukáve iný obchodný systém alebo iný prístup k tradingu. Šťastie praje pripraveným a flexibilným.

Neprestávajte sa vzdelávať

"Súčasná kríza kladie prekážky tradičnému fungovaniu v celej rade profesií. Prezenčné eventy sú v podstate nemysliteľné, väčšina ľudí v odbore sa preto snaží adaptovať na situáciu tak, aby mohla priniesť koncentrovanú formu informácií a zážitkov aspoň online. Aj keď je teraz absolútnou prioritou bezpečie a zdravie, všetci potrebujú inšpiráciu a motiváciu k zlepšovaniu, cenné rady od úspešných sa navyše v tejto dobe hodia dvojnásobne. Aj tento rok sme preto na sobotu 27. marca pripravili Online tradingovú konferenciu. Pôjde o najväčšiu tuzemskú udalosť pre obchodníkov na trhoch. Ak to s investíciami myslíte vážne, nemali by ste túto udalosť premeškať - čaká vás hodnotný program plný zaujímavých hostí, ktorí určite majú čo povedať a odovzdať. Ak hľadáte inšpiráciu, podobné príležitosti sú to pravé, ako vaše obchodovanie posunúť na vyššiu úroveň. Vzdelávať by sa mali nielen začiatočníci, ale aj pokročilí profesionáli, "hovorí David Šnajdr, riaditeľ českej pobočky brokerskej spoločnosti XTB.
Konferencia bude prebiehať formou živého prenosu z YouTube, po vyplnení registračného formulára dostanete na zadaný e-mail heslo pre pripojenie. Počas živého prenosu vystúpia na jednom mieste a v jednom dni tí najlepší českí a slovenskí traderi. Celkom deväť rečníkov si pripraví deväť zaujímavých tematických blokov, ktoré sa budú venovať konkrétnym stratégiám, predikciám vývoja trhov, forexu, kryptoměnám, akciám a ďalším komoditám. Účastníci konferencie sa dozvedia top tri najlepšie stratégie pre rok 2021, rady, ako diverzifikovať akciové portfólio, aké sú aktuálne trhové trendy, aký je výhľad na trhu s kryptomenami, prečo je psychológia a disciplína v tradingu dôležitá a tiež to, čo sú tie najväčšie príležitosti na trhu s komoditami.TEXT jm