obr1Vysokozdvižné vozíky sú neoddeliteľnou súčasťou logistiky, stavebníctva, lesníctva, ale nájdu svoje uplatnenie aj v iných odvetviach, kde je potrebná prevažne vertikálna manipulácia s materiálom. Jednoducho, bez nich by to šlo len veľmi ťažko.

 

Rôzne druhy
Vysokozdvižné vozíky majú dlhú históriu siahajúcu až do obdobia prvej svetovej vojny. Samozrejme, dnes vyzerajú už úplne inak. Fungujú však na podobnom princípe, pričom v ponuke je ich hneď niekoľko druhov. Vysokozdvižné vozíky sa dajú deliť do viacerých skupín, a to podľa pohonu či spôsobu riadenia. Čo sa týka pohonu, na ktorý fungujú, môžeme sa stretnúť s elektrickými vozíkmi alebo s vysokozdvižnými vozíkmi so spaľovacím motorom. Tie môžu potom fungovať na LPG, benzínový alebo dieselový pohon. V prípade spôsobu riadenia nájdete ručne vedené, vozíky s pákovým riadením alebo volantovým riadením. Môžete si tak vybrať presne ten druh, ktorý potrebujete.

Nielen do čistých prevádzok
Väčšina vysokozdvižných vozíkov, či už s dieselovým, plynovým alebo elektrickým pohonom, je určená na manipuláciu s tovarom v skladoch, logistických centrách a podobných viac-menej čistých prevádzkach. S vysokozdvižnými vozíkmi sa však neráta výhradne v týchto čistých prevádzkových podmienkach, ale dokonca sa s nimi stretneme aj v prevádzkach ťažkého priemyslu.

Ide o kvalitu
Pri všetkom, no najmä pri technických zariadeniach ide najmä o kvalitu. Vysokozdvižné vozíky STILL sa právom pýšia vysokou úrovňou. Či už sa to týka regálovej obsluhy alebo nakládky a vykládky nákladných automobilov. Pre vysokozdvižné vozíky STILL nie sú problémom ani náročné pracovné podmienky. Vyznačujú sa kompaktnými rozmermi, vďaka čomu môžete využiť aj vysoké skladovacie miesta.

obr2

Manipulačná technika značky STILL je veľmi vyhľadávanou najmä vďaka tomu, že je vyrábaná s dôrazom na komfort, kvalitu, výkonnosť či jednoduchosť manipulácie. Vysokozdvižné vozíky STILL sa radia medzi kvalitnú manipulačnú techniku, ktorá by nemala chýbať v žiadnom sklade či iných priestoroch.

TEXT Still.sk FOTO Bigstock.com