obrSpoločnosť Corning Incorporated poverila skupinu Kuehne+Nagel riadením distribučných požiadaviek pre svoj dcérsky podnik Corning Life Sciences na území Ázie a Tichomoria.


Na základe zmluvy bude skupina Kuehne+Nagel riadiť logistiku pre zákazníkov spoločnosti Corning z nového distribučného centra v Šanghaji. Služby skupiny Kuehne+Nagel budú zahŕňať konsolidáciu medzikontinentálnych zásielok prepravovaných po mori z celosvetových lokalít spoločnosti Corning Life Sciences, skladovanie, prebaľovanie a distribúciu produktov na ázijské a tichomorské trhy. Zriadenie tejto prevádzky v šanghajskej zóne voľného obchodu umožňuje účinné a nákladovo efektívne riadenie.
„Zo spolupráce so skupinou Kuehne+Nagel a zo založenia tohto nového distribučného centra sme nadšení, pretože potvrdzujeme náš záväzok voči zákazníkom v Ázii a voči budúcnosti tunajšieho trhu biologických vied,“ uvádza Doug Lohse, oblastný generálny riaditeľ spoločnosti Corning Life Sciences v Ázii. „Keďže spoločnosť Corning je popredným celosvetovým poskytovateľom riešení pre výskumníkov v oblasti biologických vied, hrá naša technológia pri prelomových objavov našich zákazníkov kľúčovú rolu.“
„Teší nás uzavretie tohto nového partnerstva, ktoré podporí pokračujúci rast spoločnosti Corning Life Sciences v Ázii,“ uvádza Wong Siew Loong, prezident skupiny Kuehne+Nagel v severnej Ázii. „V novom distribučnom centre v oblasti Yangshan v Šanghaji sa využijú naše odborné znalosti distribučných riešení pre dodávateľské reťazce a tešíme sa taktiež na vybudovanie pevného vzťahu so spoločnosťou Corning Life Sciences.“

O spoločnosti Kuehne + Nagel
Kuehne + Nagel je jednou z popredných svetových logistických spoločností s približne 67 000 zamestnancami, pôsobiaca v 1000 pobočkách vo viac ako 120 krajinách. Koncern sa dlhodobo pohybuje na vedúcich pozíciách v segmentoch kontraktnej logistiky a leteckej či námornej prepravy a ponúka komplexné služby riadenia dodávateľského reťazca na báze najmodernejších IT riešení.
Spoločnosť Kuehne + Nagel Slovensko bola v Bratislave založená v roku 1991. Dnes má na Slovensku zastúpenie v Bratislave a v Košiciach a prostredníctvom 140 zamestnancov poskytuje vysokokvalitné služby lokálnym aj medzinárodným zákazníkom.

Ďalšie informácie nájdete na webových stránkach www.kuehne-nagel.sk

obr1

TEXT/FOTO Kuehne + Nagel