kardexNie je žiadnym tajomstvom, že pandémia koronavírusu výrazne zmenila správanie spotrebiteľov a viedla k výraznému zvýšeniu predaja prostredníctvom internetu. S cieľom promptne reagovať na požiadavku tohto sektora na riešenie zabezpečujúce rýchle a bezchybné vychystávanie objednávok, prišla spoločnosť Kardex s novou LED pozičnou lištou na svoje automatické skladové systémy. Táto lišta pomáha operátorom bezchybne a rýchlo vychystávať objednávky, čo ocenia operátori v distribučných centrách, ale napríklad aj pri vychystávaní komponentov do výroby.


Nová svetelná lišta Display Kardex LED-Navigator umožní novým, ale aj súčasným používateľom automatizovaných skladových systémov Kardex efektívnejšie vybaviť objednávky. Je možné ju dokúpiť aj ako dodatočné vybavenie už zakúpených automatizovaných skladových systémov Kardex. Dodatočnú inštaláciu ponúka firma zákazníkom ako službu Retrofit.
„Naše R&D oddelenie sa zameralo na vývoj riešenia, ktoré by zákazníkom pomohlo rýchlo a bezchybne vychystávať,“ hovorí Blanka Lejsalová zo spoločnosti Kardex. „Vytvorili jedinečné riešenie, ktoré korešponduje s potrebami operátorov v skladoch a distribučných centrách. Lišta Display LED-Navigator bola vytvorená na intuitívnu spoluprácu človeka a stroja. Táto jedinečná LED lišta umožňuje vychystávanie na základe farieb (Color Picking) alebo s pomocou tzv. Pick-to-Light technológie, prípadne môže operátora informovať prostredníctvom textových správ. To všetko vedie k zjednodušeniu a zefektívneniu celého procesu vychystávania,“ dodala Blanka Lejsalová.

kardex lista
Tlak na globálne dodávateľské reťazce stále rastie a tradičné metódy vychystávania už nestačia súčasnému tempu. Na tento trend musia, samozrejme, reagovať aj dodávatelia technológií. Sklad, v ktorom musia operátori nachodiť denne kilometre, pričom sa v úzkych
uličkách stále stretávajú, už nevyhovuje nielen z hľadiska ergonómie a efektivity práce, ale ani s ohľadom na zvýšené hygienické nároky. Automatizácia je teda jedno z mála udržateľných riešení a firmy, ktoré ju využívajú, budú aj do budúcna schopné oveľa flexibilnejšie reagovať na zmeny.

Ako funguje lišta Display LED-Navigator?
Výťahové systémy Kardex Shuttle XP môžu byť vybavené novým LED panelom – ten poskytuje operátorovi viacero užitočných informácií, ktoré mu uľahčia prácu. Môže odpočítavať čas do príjazdu nasledujúcej police alebo upozorňovať operátora o pojazde police (a s tým spojenou aktiváciou svetelnej mreže z fotobuniek na maximálnu bezpečnosť práce). Ďalšou možnosťou je navádzanie obsluhy prostredníctvom farieb alebo prostredníctvom správ zobrazených na lište, ktoré operátora informujú o čísle artikla, jeho opise, pozícii na polici a počte kusov, ktoré má pripraviť. Vďaka vizuálnej kontrole je riziko nesprávneho odberu minimálne. Lišta môže navyše používateľa upozorniť aj na nutnosť preventívneho servisu (s ohľadom na dosiahnutie stanoveného počtu cyklov).

Text/Foto Kardex