GTS2 ilustracne fotoSpoločnosť SOFTIP, jeden z najvýznamnejších výrobcov podnikových informačných systémov a najväčší slovenský partner pre SAP Business One, oznámila kúpu 100% podielu softvérovej firmy GT Systems 2. Cieľom akvizície je ďalšie posilnenie pozície SOFTIPu v segmente malých a stredných firiem.


GT Systems 2 vznikla v roku 1993 a odvtedy sa zameriava predovšetkým na segment výrobných firiem, kde má rozsiahle skúsenosti overené stovkami spokojných zákazníkov na Slovensku aj v zahraničí. Spoločnosť vyvíja informačné systémy pre technickú prípravu výroby, plánovanie a riadenie výroby a zároveň implementuje ERP systém SAP Business One, funkcionalitu ktorého rozširuje vlastnými nadstavbovými modulmi (tzv. AddOnmi).
„So spoločnosťou GT Systems 2 sme už dlhšiu dobu spolupracovali. Poznáme kvalitu jej produktov a služieb, ktoré sa s tými našimi dokonale dopĺňajú a vytvárajú tak najkomplexnejšiu ponuku v rámci informačných systémov pre malé a stredné firmy,“ vysvetľuje dôvody akvizície Ing. Radovan Bálent, člen predstavenstva a riaditeľ divízie SME spoločnosti SOFTIP. „Okrem rozšírenia produktového portfólia je naším cieľom aj posilnenie kapacít a zdieľanie know-how v oblasti riešení pre riadenie výroby a implementácie SAP Business One.“
Do konca roka 2017 bude GT Systems 2 fungovať ako samostatná dcérska spoločnosť SOFTIPu. Zároveň sú pripravované kroky k jej integrácii do štruktúr spoločnosti SOFTIP k 1. 1. 2018.

TEXT/FOTO Jana Medveďová