obrIFS, globálna spoločnosť špecializujúca sa na podnikový softvér, podpísala dohodu s vlastníkmi Mxi Technologies Ltd („Mxi“) o akvizícii ich spoločnosti.


Mxi je popredným poskytovateľom softvérových riešení na integrovanú a inteligentnú údržbu pre celosvetový letecký priemysel. Mxi poskytuje softvér, podporu a služby prevádzkovateľom zo sektora obrany aj civilného letectva, spoločnostiam tretích strán zabezpečujúcim údržbu, opravy a renovácie (MRO) aj OEM dodávateľom. Spoločnosť Mxi so sídlom v kanadskom meste Ottawa je globálnou organizáciou s viac než 265 zamestnancami.

Maintenix
Softvérový balík Maintenix spoločnosti Mxi je unikátne navrhnutý tak, aby podnikom z oblasti leteckého priemyslu pomáhal maximalizovať príjmy z ich leteckého vybavenia prostredníctvom štandardnej, štíhlej a prediktívnej údržby. Spoločnosť Mxi má zákazníkov z celého sveta, od nových a stredne veľkých podnikov až po tie najväčšie globálne letecké spoločnosti, z ktorých niektoré majú viacero pracovísk a softvérové riešenie prispôsobené pre niekoľko tisíc používateľov. Medzi najvýznamnejších zákazníkov spoločnosti patria napríklad: Southwest Airlines, Air France, KLM, Qantas, China Airlines, LATAM, Icelandair, NetJets, Boeing, BAE Systems, Saab, Pratt & Whitney a niekoľko zástupcov vzdušných síl z celého sveta.

obr2
Alastair Sorbie, prezident a CEO spoločnosti IFS, povedal: „Vďaka akvizícii spoločnosti Mxi sa IFS stane popredným celosvetovým poskytovateľom softvérových riešení na údržbu v leteckom priemysle, ktoré sú určené pre oblasť obrany aj civilné letectvo, MRO a OEM. I naďalej budeme investovať do našich riešení a ponúkať softvér spoločnosti Maintenix aj IFS Aplikácie zákazníkom, ktorí chcú špecializované softvérové riešenia. Súčasne však veríme, že komplexné integrované riešenie bude atraktívne taktiež pre viacero ďalších spoločností v tomto sektore. Bohaté odborné skúsenosti spoločnosti Mxi v oblasti leteckej údržby v kombinácii s unikátnou pozíciou spoločnosti IFS vytvárajú pre nových aj súčasných zákazníkov príležitosť, ako môžu dosiahnuť prevádzkovú dokonalosť. Táto akvizícia je v súlade s rastovou stratégiou spoločnosti IFS a pomôže naplniť jej ambície stať sa popredným celosvetovým poskytovateľom podnikových aplikácií pre globálnych zákazníkov z vertikálnych sektorov aktív, služieb a produktov.“
Diogenis Papiomytis, riaditeľ pre letectvo a obranu v spoločnosti Frost & Sullivan zaoberajúcej sa analýzou priemyslu, to komentoval slovami: „Akvizícia firmy Mxi Technologies spoločnosťou IFS dáva z obchodného hľadiska jednoznačne zmysel vzhľadom k tomu, že tieto dve spoločnosti sa vzájomne dopĺňajú a ich produkty sú zamerané na organizácie zo sektora civilného aj vojenského letectva.“ Pán Papiomytis dodáva: „Globálny rozsah operácií spoločnosti IFS, rovnako ako jej inovatívna kultúra, rozsiahly vývoj obchodných aktivít a zdroje pre výskum a vývoj, umožnia spoločnosti Mxi rozšíriť jej podnikanie a implementovať rozsiahle projekty bez toho, aby musela pristupovať ku kompromisom v oblasti služieb zákazníkom alebo časových plánov pre vývoj produktov. Produkt Maintenix a rastúca zákaznícka základňa spoločnosti Mxi v oblasti letectva a obrany prinesú do portfólia produktov spoločnosti IFS zásadnú hodnotu a pomôžu posilniť reputáciu riešení IFS pre letectvo a obranu.“
Očakáva sa, že akvizícia bude dokončená v priebehu prvého štvrťroka roku 2017.

TEXT/FOTO IFS