shutterstock 443923171Zháňate výkonného parťáka na cesty, ktorý vám umožní pohodlne surfovať na internete alebo sledovať filmy? V takom prípade siahnite po netbooku – tento mini notebook sa vám pohodlne vojde do batohu a vďaka svojej nízkej hmotnosti sa vám len tak neprenesie. Na hranie hier to nebude, ale s ľahšou kancelárskou prácou si poradí na výbornú.

 

Zoznámte sa s mini notebookom
Pre mini notebook sú typické kompaktné rozmery s uhlopriečkou okolo 10 palcov a nízka hmotnosť. Oproti klasickým notebookom vydržia bez zapojenia do zásuvky o poznanie dlhšiu dobu a nerozhádžu ich ani nejaké otrasy alebo pád. To robí z mini notebooku ideálneho spoločníka na cesty, na ktorých sa chcete zabaviť sledovaním filmov alebo surfovaním na internete.

heureka1

Ako malý je veľmi malý?
Plánujete na netbooku pracovať v textových editoroch? Malé rozmery obrazovky aj klávesnice vám môžu prácu sťažovať, najmä ak ste zvyknutí používať bežné notebooky alebo desktopové počítače. Pre prácu na cestách sú ideálne netbooky s uhlopriečkou okolo 14 palcov, zatiaľ čo pre vyhľadávanie na internete alebo prehrávanie multimediálnych súborov vám postačí displej s uhlopriečkou len 11,6 palcov.

Majte kam ukladať svoje videá a fotky
Keďže netbooky nie sú určené pre spracovávanie zložitejších procesov ani k hraniu náročných hier, spravidla nedisponujú príliš veľkou kapacitou ako operačnej, tak internej pamäte. Minimom, ktoré by ste mali vyžadovať, je 4 GB RAM (operačná pamäť) a aspoň 64 GB interného úložiska. Zaistíte si tak nutný priestor nielen pre multimédiá a základné aplikácie, ale tiež pre pravidelné aktualizácie operačného systému. Ak by ste napriek tomu zápasili s nedostatkom úložného priestoru, vždy máte možnosť siahnuť po externom disku alebo pamäťovej karte.

Acer Aspire 1 – pre prácu odkiaľkoľvek
Štýlový mini notebook Acer Aspire 1 sa vám vďaka svojim rozmerom a displeju s uhlopriečkou 11,6 palcov pohodlne vojde aj do menšej príručnej tašky. Spoločne s výkonnou WiFi, ktorá vám zaistí silné a konzistentné pripojenie k internetu, s ním budete môcť pracovať doslova odkiaľkoľvek. Len ťažko odtrhnete ruky od ergonomicky tvarovanej klávesnice s citlivým touchpadom a oči zase nespustíte z obrazovky vybavenej ochranou proti škodlivému modrému svetlu.

Umax VisionBook 13Wg – pre skvelý zážitok z multimédií
Doma aj na cestách si užijete zábavu s netbookom Umax VisionBook 13Wg, ktorý je vybavený 13,3 palcovým displejom. Vďaka technológii IPS a Full HD rozlíšenie vám ponúkne skvelú čitateľnosť z rôznych uhlov a tiež za priameho slnečného svitu. 4 GB operačná pamäť a 64 GB internej pamäti predstavuje dostatočný základ pre ukladanie filmov, videí a fotiek. Ten prípadne môžete rozšíriť pomocou pamäťovej karty.

ASUS VivoBook E12 – tak akurát do kabelky
Elegantná konštrukcia mini noteboooku ASUS VivoBook v sebe ukrýva úsporný dvojjadrový procesor, ktorý nezaťažuje baterku a ponúka dostatočný výkon pre prácu aj zábavu. S rozmermi menšími než list formátu A4, 11,6 palcovou uhlopriečkou a hmotnosťou len 980 gramov je ideálnym spoločníkom na cesty do mesta aj mimo civilizácie. Ak zháňate šikovného pomocníka pre vašu partnerku, už nemusíte ďalej hľadať – mini notebook ASUS VivoBook sa pohodlne vojde do kabelky, a navyše ho zoženiete aj v ružovom vyhotovení.

heureka2

Vyberte si aj vy svojho nového parťáka na ukrátenie dlhej chvíle pri dlhších cestách alebo pre jednoduchú prácu v textovom alebo tabuľkovom editore. Pre všetkých nenáročných používateľov sú mini notebooky trefou do čierneho – ostatne presvedčiť sa o tom môžete aj v recenziách overených používateľov na Heureka.sk. Českí zákazníci môžu vyberať nejlepší notebook na heureka.cz.

Zdroj obrázku: ArthurStock / Shutterstock.com