Murrelektronik TreePoEStroje a zariadenia stále viac komunikujú navzájom a vaše siete fungujú ako životodarné tepny pre tok údajov. Úspešnú digitalizáciu je preto možné zabezpečiť iba s výkonnou a spoľahlivou sieťovou technikou.


Dnešná výrobná scéna vyžaduje možnosť rýchleho a flexibilného prispôsobenia. Práve z tohto dôvodu je pri vhodnej topológii siete dôležité zabezpečiť koncipovanie tejto dátovo-technicky funkčnej spoľahlivosti strojov a zariadení tak, aby bola systematická a orientovaná na potreby. Dôležité je tiež preveriť koncepciu z hľadiska redundantnej štruktúry cez priebežnú segmentáciu na všetkých úrovniach, až po bezbariérové napojenie na nadradené systémy.

Od solídnej základnej funkcionality po enormnú rôznorodosť funkcií
Vypínače od spoločnosti Murrelektronik sú k dispozícii v rozsiahlom portfóliu. Nespravované sieťové prepínače solídne pokrývajú základné funkcionality vo výhodnom pomere ceny a výkonu, varianty ako spravované sieťové prepínače PROFINET poskytujú maximálny funkčný rozsah.
• Optimalizácia flexibility v kábeláži a redukcia komplexnosti inštalačných riešení
• Jednoduché nahliadania do komunikácie a nekomplikované pripojenie na sieťové analyzačné nástroje alebo na integrovaný webový server
• Premiestnenie prepojovacej roviny do poľa a redukcia miesta v rozvádzači umožnené kompaktnými a robustnými variantmi IP67

IP67 Nespravované sieťové prepínače
Sieťové prepínače IP67 od spoločnosti Murreleketronik sú vyhotovené v kompaktnom kryte s vysokou mierou robustnosti. Tieto prepínače môžu byť tiež napájané energiou priamo cez výstupný port zbernicových modulov ako sú Impact67, MVK Metall alebo SOLID67.

PoE Nespravované sieťové prepínače
Sieťové prepínače PoE sú dostupné pre každú aplikáciu PoE, nezávisle od 24 V alebo 48 V napätia. Všetci účastníci PoE + môžu byť napájaní až 25,4 W na jednom porte. Okrem toho ponúkajú vysoký prenos dát 1 000 MBit/s.

Murrelektronik Xelity

XELITY
Sieťové prepínače konštrukčného radu Xelity sa vyvíjajú a vyrábajú v Nemecku, a predsa sú cenovo výhodné. Vo svojom kompletnom rozsahu bude rodina zahŕňať nespravované a spravované sieťové prepínače. Tieto veľmi kompaktne konštruované sieťové prepínače budú vybavené so 4, 6, 8, 16 alebo 24 portami. Čoskoro budú prístroje variantu „nespravované“ k dispozícii so 4, 6 a 8 portami RJ45. Vzhľadovo budú všetky sieťové prepínače rovnaké. Push-In svorky na elektrické pripojenie zjednodušujú kabeláž jednotlivých prepínačov. Tieto svorky sú rezistentné voči elektromagnetickým vplyvom. Sieťové prepínače kladú prioritu na protokoly PROFINET a uprednostňujú preto dáta ProfiNet pred ethernetovými dátami. Je daná možnosť prenosu dátových paketov až do 100 Mbit/s. Použitie je možné v širokom teplotnom rozsahu od -25 do +60 °C. Certifikácia UL umožňuje používanie po celom svete.

Prenos dát gigabitovou rýchlosťou s 8-portovým sieťovým prepínačom
8-portové sieťové prepínače Murrelektronik pracujú predovšetkým s gigabitami. Gigabitový variant tak umožňuje integráciu účastníkov s obzvlášť vysokou priepustnosťou dát v krátkom čase, čo je známe napríklad z kamier a obrazových dát. Gigabitový sieťový prepínač podporuje tiež rámy Jumbo s veľkosťou až 9216 Byte ako aj priorizáciu VLAN podľa štandardu IEEE 802.3x.

Murrelektronik Xenterra

Sieťové prepínače Xenterra
S obzvlášť kompaktnými prepínačmi konštrukčného radu Xenterra rozširuje Murrelektronik svoje portfólio v sektore nespravovaných sieťových prepínačov. Ich markantným znakom je plochý a robustný konštrukčný tvar. Xenterra sú dostupné vo variantoch s 5, 8 alebo 16 portami. V závislosti od počtu požadovaných zásuvných miest je možné zvoliť prepínač, ktorý je optimálne vhodný pre danú aplikáciu. Montáž sa dá vykonať pomocou montážnej lišty, sieťové prepínače sa však dajú namontovať aj priamo na stenu – to je popri konštrukčnej veľkosti ďalší zásadný faktor z hľadiska nízkej priestorovej náročnosti. Prenosová rýchlosť činí pri všetkých sieťových prepínačoch Xenterra 100 Mbit/s.

Malé rozmery umožňujú aplikácie:
• Dajú sa šikovne inštalovať do strojov s PC panelom.
• Sú dokonale vhodné na použitie v samojazdných dopravných systémoch (AGV) – sieťové prepínače sa priskrutkujú priamo na stenu.
• Sú vhodné obzvlášť na použitie v malých svorkovnicových skrinkách a rozvodných skriniach s malou konštrukčnou hĺbkou.

Sieťové prepínače Tree PoE
Sieťová funkcia Power over Ethernet poskytuje výraznú výhodu pri inštalácii. Kamery PoE alebo PC panel PoE, ktoré boli predtým prepojené dvoma káblami na prenos údajov a zabezpečenie dodávky energie, stačí už pripojiť iba jedným káblom. Týmto sa prenášajú údaje, aj energia.
Predpokladom takéhoto konceptu sú sieťové prepínače PoE, keďže tieto podporujú časovo úspornú technológiu kábeláže. Murrelektronik ponúka správne riešenie s komponentmi konštrukčného radu TREE. So šírkou pásma päť až osem portov a možnosťou napájať 24 V ako aj 48 V, si môžu používatelia vybrať sieťový prepínač optimálny pre ich aplikáciu.
Veľkou výhodou PoE je skutočnosť, že nie sú potrebné žiadne špeciálne káble: Na inštaláciu stačí štandardný kábel s ôsmymi žilami v kombinácii s konektormi RJ45. V závislosti od aplikácie sa dajú ušetriť sieťové prístroje.
Oblasť použitia sieťového prepínača v stroji je veľmi rôznorodá. Sieťové prepínače slúžia ako spojovací prvok medzi riadiacim systémom PLC a účastníkmi siete Ethernet. Sieťové prepínače sa navyše používajú aj ako prepínače priemyselnej zbernice na pripojenie rôznych modulov priemyselnej zbernice k prepínaču.

TEXT/FOTO Murrelektronik