gfiMSpoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, uviedla, že prudko rastie využívanie VPN sietí ako reakcia na prácu z domu v dôsledku pandémie COVID-19. Aby firmám a organizáciám pomohla preklenúť aktuálne zložité obdobie a tiež im zaistiť čo najvyššiu úroveň sieťovej bezpečnosti, ponúka teraz svoje riešenie Kerio Control s kompletnou funkcionalitou vrátane podpory VPN na tri mesiace úplne zadarmo.


Podľa zistení spoločnosti Statista došlo medzi 8. a 22. marcom k významnému zvýšeniu dátovej prevádzky prostredníctvom VPN sietí na celom svete, a to hlavne v krajinách najviac postihnutých koronavírusovou pandémiou. Napríklad v Taliansku bolo registrované 160-percentné zvýšenie využitia VPN a v Spojených štátoch činil tento nárast 124 %. V ďalších krajinách sa rast VPN prevádzky pohyboval medzi 10 – 60 % podľa situácie v každej krajine – čím závažnejšie následky pandémie, tým zvyčajne aj vyššia miera vyžívania VPN.
Riešenie Kerio Control, ktoré využíva viac ako 25 000 zákazníkov na celom svete, poskytuje silnú ochranu firemných sietí pred kybernetickými hrozbami pomocou firewallu, antivírusovej a antimalvérovej ochrany, filtrovania webového pripojenia a virtuálnych privátnych sietí (VPN). Vytvorením VPN siete pomocou Kerio Control môžu vzdialení pracovníci pracovať vo firemnej sieti rovnako, ako keby sa fyzicky nachádzali v kancelárii – vrátane zabezpečeného prístupu k podnikovým dátam a súborom. Aktuálna ponuka prevádzky zadarmo sa vzťahuje na softvérovú verziu Kerio Control a platí do 30. 6. 2020.
„Veľa firiem sa v aktuálne bezprecedentnej situácii musí spoliehať na zamestnancov pracujúcich z domácich kancelárií, avšak nie sú úplne pripravené z pohľadu bezpečnosti či takého rozsahu vzdialeného prístupu,“ povedal Zdeněk Bínek, zodpovedný za predaj riešení GFI Software v ČR a na Slovensku. „Chceme týmto organizáciám umožniť, aby sa rýchlo vyrovnali s novými okolnosťami a čo najskôr dosiahli potrebnú obchodnú výkonnosť. Nastavenie VPN siete s Kerio Control zaberie menej než 15 minút na strane IT administrátora a maximálne 2 minúty na strane vzdialeného pracovníka.“

TEXT/FOTO GFI Software