Murrelektronik MQ15Zásuvné konektory série MQ15 od Murrelektronik neprepúšťajúce vodu a prach. Sú predurčené na pripájanie asynchrónnych a trojfázových motorov.

Stroje a zariadenia potrebujú el. energiu – spoľahlivo, jednoducho inštalovateľnú a bezpečnú v prevádzke. Po jednoduchých riešeniach na zásobovanie strojov a zariadení el. energiou je preto veľký dopyt. Štandardizované zásuvné konektory série MQ15 od Murrelektronik spĺňajú tieto požiadavky. Systém rýchleho pripojenia konektorov bez použitia náradia umožňuje ich jednoduchú inštaláciu. Na bezpečné zapadnutie stačí ¼ otáčky a zásuvný konektor je utesnený podľa IP67. S inovatívnym systémom rýchleho pripojenia sa čas montáže pri nových inštaláciách, servise a údržbe skracuje až o 80 percent. K bezpečnej montáži prispieva, že stav zatvorenia zásuvného konektora sa indikuje vizuálne aj hmatovo, okrem toho pri montáži MQ15 napomáha aj „KLIKNUTIE“ ako akustická spätná väzba. Plné PUR zapuzdrenie zaručuje ochranu proti neprípustnej manipulácii, ako aj ochranu proti zalomeniu a vibráciám. Dodatočnú ochranu poskytuje západkové istenie a prípojka ochrannej hadice na konektore.

Široké portfólio pre trvalé vysoké zaťaženie
Výrobný program zahŕňa zapuzdrené prefabrikované zásuvné konektory s vysokoodolným PUR alebo cenovo výhodným PVC vedením, zodpovedajúce prírubové konektory pre integráciu motora, ako aj samopripájacie varianty. K dispozícii je pritom 4-pólové a 6-pólové vyhotovenie s prierezom vodičov 1,5 mm² alebo 2,5 mm². Portfólio produktov dopĺňa riešenie h-rozvodov so zapuzdrenými vedeniami, ktoré umožňuje flexibilný rozvod energie na ľubovoľných bodoch a tým zníženie počtu zásuvných miest.
MQ15 prenáša vysoké prúdy na najmenšom priestore, s najlepším pomerom ceny a výkonu na trhu, vďaka použitiu vysokovýkonných plastov a neprítomnosti drahých kovových častí. Okrem 4-pólového variantu s tromi napájacími kontaktmi + PE ponúka 6-pólový variant aj dva signálne kontakty. Vďaka tomu posledne uvedený variant umožňuje integráciu doplnkových funkcií, ako je teplota alebo brzda. Vysoké hodnoty prenosu prúdu až 16 A trvalého zaťaženia pri napätí až 600 V AC otvárajú široké možnosti použitia. S prírubovými konektormi MQ15 sa dajú motory okamžite zmeniť na zásuvné riešenie. To šetrí čas a personál počas inštalácie a údržby. Príruba sa jednoducho zaskrutkuje do existujúceho závitového otvoru M20x1,5 do telesa motora – bez adaptéra alebo špeciálneho mechanického riešenia.
S triedou ochrany IP67 v zasunutom stave je séria MQ15 vhodná aj pre priemyselné použitie pri náročnom každodennom používaní. Zásuvné konektory MQ15 sú 100 % elektricky testované a poskytujú tak jednoduché a bezchybné riešenie plug and play. Všetky varianty sú dostupné od 1 ks MOQ, nezávisle od vyhotovenia alebo dĺžky. Produkt spĺňajúci požiadavky CE je uvedený aj v zozname UL, takže ho možno používať na celom svete.

Text/Foto Murrelektronik GmbH