vpkV martinskom závode Volkswagen Slovakia vyrobili jubilejný 500-miliónty komponent. Okrúhle poradové číslo vo výrobnom pláne dostala zostava diferenciálu, ktorá sa montuje do manuálnych 6-stupňových prevodoviek.


Zostava diferenciálu je najnovším komponentom, ktorý pribudol do produktového portfólia martinského závodu v auguste minulého roka. Jeho výroba bola do Martina presťahovaná z nemeckého závodu v Kasseli a zamestnanci sa dokázali vďaka flexibilite a dlhoročným skúsenostiam kvalifikovať na jeho výrobu v rekordne krátkom čase v trvaní šiestich týždňov. Tento komponent sa vyrába len v Martine a nachádza sa vo vozidlách na cestách po celom svete.
„Zmenené rámcové podmienky v celom automobilovom priemysle majú dosah aj na výrobu komponentov. Veľkú zmenu predstavuje orientácia na elektromobilitu. Takisto citeľné zmeny vo výbave automobilov, napríklad zvýšenie dopytu po automatických prevodovkách, majú vplyv na náš závod. Aj my sa nachádzame v konkurenčnom boji o nové produkty a musíme presvedčiť efektivitou a vysokou kvalitou,“ uviedol Christian Rauch, vedúci závodu Volkswagen Slovakia v Martine.

TEXT/FOTO VW Slovakia