jnlSpoločnosť Jaguar Land Rover v Nitre spúšťa druhú vlnu náborovej kampane. V rámci nej plánuje obsadiť 850 pracovných miest predovšetkým vo výrobných prevádzkach na pozíciách operátor, mechatronik, automechanik, autoelektrikár, inšpektor kvality, retušér či údržbár. Aktuálne pracuje v automobilke v nitrianskom priemyselnom parku viac ako 1500 zamestnancov. „Veľký dôraz budeme klásť na priamu komunikáciu s potenciálnymi kandidátmi, a to na náborových podujatiach alebo prostredníctvom telefonického kontaktu,“ informovala Miroslava Remenárová zo spoločnosti Jaguar Land Rover.


Prvé z náborových podujatí sa uskutoční v sobotu 2. februára v obchodnom dome na Štefánikovej triede. Jeho súčasťou bude aj Deň dievčat, ktorý spoločnosť organizuje v spolupráci so Súkromnou strednou odbornou školou polytechnickou DSA Nitra. Okrem kariérneho poradenstva ponúkne automobilka ukážky práce s reálnym robotom, skladanie predmetov podľa vlastných návrhov na 3D tlačiarni či jazdu so špeciálnym minivozidlom. Vystavené bude aj vozidlo Land Rover Discovery, ktoré zišlo v septembri minulého roka medzi prvými z výrobnej linky v nitrianskom závode.
Druhú vlnu náboru spúšťa Jaguar Land Rover v období, keď ďalšie dve automobilky znižujú počty svojich pracovníkov. Kia Motors Slovakia pri Žiline ruší od 1. februára 27 pracovných miest, dôvodom je pokles záujmu o autá s naftovým motorom. Bratislavský Volkswagen pristupuje k úprave zmenových modelov. V segmente SUV prechádza zo štvorzmennej na trojzmennú prevádzku, v segmente malých mestských vozidiel prechádza na jednu zmenu, informovalo vedenie automobilky.

Zdroj: TASR