hacHenniges Automotive, popredný globálny výrobca automobilových tesnení a antivibračných komponentov svetovej triedy s potešením oznámil, že v budúcom roku otvorí nové Technické a inovačné centrum v Českej republike, aby posilnil svoje vývojové a výskumné kapacity v regióne. Výrobný podnik v Mladej Boleslavy s rozlohou 2130 metrov štvorcových bude zdrojom podpory všetkých nových projektov a inovačných programov v Európe aj na celom svete najmä vďaka výhodnej polohe neďaleko ostatných výrobných závodov a kľúčových európskych zákazníkov. Nové centrum bude vybavené najmodernejšími zariadeniami na vývoj a testovanie, ktoré budú schopné zabezpečiť rýchle 3D prototypy, laserové skenovanie, klimatické testy a simulácie potrebné pre plnenie požiadaviek budúcich zákazníkov a celého odvetvia.

 

"Nové technické a inovačné centrum je odrazom zručností a technickej expertízy, ktorú sme v spoločnosti Henniges nadobudli," uviedol Larry Williams, prezident spoločnosti Henniges Automotive. "Zdroje a lokalita nového centra nám pomôžu zostať na čele odvetvia výroby antivibračných technológií, tesnení a enkapsulovaných systémov zo skla a dodržať záväzok poskytovania stále nových riešení, ktorý sme dali našim zákazníkom."
So svojou centrálou v samotnom srdci Českej republiky bude Technické a inovačné centrum spájať kapacity výskumu a vývoja a testovacích programov s ostatnými neďalekými podnikmi spoločnosti Henniges s cieľom zlepšiť synergiu v rámci procesov tvorby dizajnu, validácie a marketingu. Firma Henniges si tak bude môcť okrem iného posilniť aj zákaznícke vzťahy s európskymi výrobcami automobilov.
Nové centrum bude môcť vyťažiť aj z dlhej histórie tohto odvetvia v danej lokalite a získať špičkové talenty či kvalifikovaných odborníkov. V súčasnosti je v pláne zamestnať 16 odborníkov priamo v podniku, ktorý sa má otvoriť na jar 2019, pričom tento počet sa má v blízkej budúcnosti zdvojnásobiť. V plnom stave by malo v podniku pracovať skoro 75 zamestnancov vrátane produktových odborníkov a manažérov obchodných jednotiek.
Na výstavbu centra v Čechách, ktoré sa stane novou európskou centrálou, čerpá Henniges štátne investičné stimuly vo výške 1,8 milióna USD od Českej vlády prostredníctvom operačného programu Ministerstva priemyslu a obchodu s názvom „Podnikanie a inovácie pre konkurencieschopnosť". Na základe predloženého obchodného plánu vláda udelila spoločnosti Henniges svoj prvý štátny stimul hlavne vďaka inovácii a sociálnym prínosom, ktoré investície spoločnosti do oblasti prinesú. Henniges plánuje investovať 3,6 milióna dolárov do testovacieho a laboratórneho vybavenia.
Z celkovej pridelenej čiastky poputuje 600.000 USD na rozšírenie vybavenia na vývoj a testovanie priamo v novom centre. Zvyšok je investícia do vybudovania globálneho kompetenčného centra v rámci výrobného podniku Henniges neďaleko obce Hranice zameriavajúceho sa na vyspelé procesy extrúzie ako je vývoj plastových materiálov pre gumové tesnenia.
"Sme veľmi vďační za podporu, ktorú dostávame z Českej republiky. Ceníme si tiež, že toto uznanie potvrdzuje záväzok našej značky prichádzať na trh stále s novými a komerčne zaujímavými produktmi," uviedol Williams. "Sme veľmi radi, že sa nám darí zviditeľňovať v regióne a ďalej prispievať ku kultúre inovácie a high-tech pracovnej sily v regióne."
Okrem nového Technického a inovačného centra v Českej republike plánuje Henniges ďalšie rozširovanie v roku 2019, do ktorého spadá aj nový výrobný závod v Južnej Amerike.

Zdroj: TASR