kia prezidentNovým prezidentom a výkonným riaditeľom výrobného závodu Kia Motors Slovakia sa s účinnosťou od 1. decembra 2018 stal Kyong-Jae Lee, ktorý doterajšieho prezidenta vymení z pozície viceprezidenta zodpovedného za vedenie divízie Výroba.


Kyong-Jae Lee svoju kariéru v spoločnosti Hyundai Motor naštartoval v roku 1985. Pracoval vo výrobnom závode Hyundai Motor Manufacturing Alabama v rokoch 2002 až 2006. Následne svoj profesijný rast rozvíjal v závode Hyundai Motor Manufacturing Czech do roku 2012. Od januára 2016 pôsobil v spoločnosti Kia Motors Slovakia ako viceprezident divízie Výroba. Od 1. decembra tohto roka bude pôsobiť aj ako jej prezident a výkonný riaditeľ.
Odchádzajúci prezident spoločnosti Dae-Sik Kim ukončil svoje pôsobenie v pozícii prezidenta a výkonného riaditeľa spoločnosti Kia Motors Slovakia k 30. novembru 2018 a odchádza pracovať do materskej spoločnosti Kia Motors Corporation v Južnej Kórei. Za jeho pôsobenia sa spoločnosť naďalej rozvíjala a investovala do výroby nových modelov, čím potvrdila svoju pozíciu medzi lídrami slovenskej ekonomiky.

TEXT/FOTO Kia