obr1Spoločnosť Kia Motors predstavila nový model Kia ProCeed, ktorý predstavuje spojenie dizajnu s priestorom a všestrannosťou vozidla typu tourer v päťdverovej karosérii „shooting brake“. ProCeed bude mať verejnú premiéru na Autosalóne Paríž 2018 a začiatkom roka 2019 sa začne predávať exkluzívne európskym vodičom.

Nový ProCeed, ktorý prevzal názov z druhej generácie trojdverového kupé Kia pro_cee’d, bol navrhnutý, vyvinutý a skonštruovaný v Európe. ProCeed je výsledkom práce tímu dizajnérov ako aj tímu vývoja a výskumu spoločnosti Kia v Európe a bude sa vyrábať v žilinskom závode spoločne s modelmi Kia Ceed a Ceed Sportswagon, ktorých výroba bola spustená v máji a auguste tohto roku.
„ProCeed je vozidlo, ktoré predstavuje všetko, čo značka Kia ponúka,“ uviedol prevádzkový riaditeľ spoločnosti Kia Motors Europe Emilio Herrera. „Táto nádherná karoséria typu ,shooting brake‘ ponúka vodičom nebývalú kombináciu dizajnu, priestoru a všestrannosti. Ide o jedinečnú ponuku v triede rodinných vozidiel strednej veľkosti. ProCeed vznikal na európskych cestách pre európskych vodičov, ktorým prinesie vskutku vzrušujúcu jazdu. Aj výroba prebieha v Európe podľa najvyšších výrobných štandardov, vďaka čomu si majitelia môžu užívať istotu v podobe jedinečnej záruky Kia na 7 rokov alebo 150 000 kilometrov.“

obr2
Výroba modelu ProCeed s karosériou „shooting brake“ sa spustí v novembri, pričom predávať sa začne v Európe od prvého štvrťroka 2019. Vďaka odvážnemu dizajnu a konštrukcii ho možno považovať za najšportovejšieho predstaviteľa novej modelovej rodiny Ceed. A presne v tomto duchu bude k dispozícii aj vo verzii GT Line alebo vysokovýkonnej verzii GT.

obr3
„Ako súčasť rozšírenej modelovej rodiny Ceed zohrá ProCeed významnú úlohu pri neustálom raste značky Kia v Európe. Od roku 2006 sa v Európe predalo viac ako 1,3 milióna vozidiel rodiny Ceed, vďaka čomu ide spolu s modelom Sportage o naše najpredávanejšie modely. ProCeed ešte zvyšuje atraktivitu modelového radu Ceed,“ dodal Herrera.

TEXT/FOTO KMS