cuvAutomobilka PSA Groupe Slovakia v pondelok 12. júna po deviatich rokoch kontinuálnej produkcie ukončila sériovú výrobu svojho modelu Citroën C3 Picasso. Posledné vozidlo z tohto exkluzívne v Trnave vyrábaného modelu si zákazník z Veľkej Británie objednal v sivej farbe „gris shark“. Vozidlo putujúce na britské ostrovy má presklenú strechu s nosičmi a poháňať ho bude naftový motor.


S produkciou modelu Citroën C3 Picasso sa v Trnave začalo v roku 2008, kedy sa vyrobilo vyše tisícosemsto tzv. predsériových kusov. V marci nasledujúceho roka 2009 v trnavskom výrobnom centre spustili jeho sériovú výrobu. Z vozidla, ktoré bolo po celú dobu svojho života vyrábané výhradne v Trnave bolo celkovo vyrobených a zákazníkom do celého sveta vyvezených 501 956 vozidiel Citroën C3 Picasso.
Dominantnou destináciou v Trnave vyrábaného modelu Citroën C3 Picasso boli trhy štátov Európskej únie. No tento model si objednávali aj zákazníci v krajinách ako Čile, Alžírsko, Uruguaj, Egypt, Izrael, či v štátoch krajín Perzského zálivu. Nasledovníkom tohto modelu bude Citroën C3 Aircross Compact SUV, ktorého výroba sa podľa dohody s General Motors presúva do španielskej Zaragózy.

TEXT PSA Groupe Slovakia