atpJaguar Land Rover spustil svoj prvý trainee program na Slovensku, v ktorom pre svoj nitriansky závod zamestná skupinu 18- až 25-ročných stážistov. Stáže technikov údržby sa začnú v septembri tohto roka a budú trvať dva roky. V prvom roku bude 12 stážistov študovať mechatroniku v Duálnej akadémii v Bratislave, v druhom roku už bude prvá skupina pracovať v novej fabrike Jaguar Land Rover v nitrianskom priemyselnom parku. Na konci stáže budú technici údržby plne kvalifikovaní pracovať v prevádzke výrobnej linky. "V spoločnosti Jaguar Land Rover chceme inšpirovať budúcu generáciu inžinierov, aby začali svoju kariéru v automobilovom priemysle,“ povedala Nicci Cook, personálna riaditeľka Jaguar Land Rover Slovensko.


Jaguar Land Rover má záujem o absolventov stredných odborných škôl so záujmom o inžinierstvo a technológie. Pri hľadaní podpory trainee programu navštívili zástupcovia spoločnosti v Nitre doteraz sedem škôl. Patria k nim stredné odborné školy v Šuranoch, Zlatých Moravciach a vo Vrábľoch, Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická v Nitre, Spojená škola v Šali a stredné odborné školy polytechnické v Nitre a Zlatých Moravciach. „Záujemcovia môžu podať žiadosť prostredníctvom svojej školy alebo cez pracovné portály,“ skonštatovala personálna riaditeľka.
Odkedy spoločnosť Jaguar Land Rover potvrdila svoje plány na otvorenie výrobného závodu v Nitre, záujem o prácu vo fabrike prejavilo takmer 45 000 ľudí. Jaguar Land Rover plánuje zamestnať zhruba 2 800 pracovníkov. Ročná výrobná kapacita bude 150 000 vozidiel, prvé vozidlá by mali byť vyrobené koncom budúceho roka. Prvým vozidlom, vyrábaným v nitrianskom závode, bude nový Land Rover Discovery. „Výroba doplní produkciu v britskej fabrike v Solihulle, ktorá beží na plný výkon v troch zmenách s nepretržitou prevádzkou a podporí pokrytie globálneho dopytu po značkách Range Rover, Range Rover Sport a po nedávno spustenom Jaguar F-PACE,“ informovala hovorkyňa spoločnosti Lisa Palmer.

Zdroj: TASR