vilSpoločnosť AIS Automotive Interior Systems Slovakia, spol. s r. o., plánuje v priemyselnom parku v Tupej, časť Chorvatice v okrese Levice, vyrábať komponenty pre automobilový priemysel. Nová výrobná hala vznikne prestavbou priestorov pôvodne slúžiacich pre nábytkársky priemysel v areáli bývalého závodu Furni Finish, spol. s r. o.


„Zmenou užívania objektov nedôjde k zmene činnosti prevádzky u užívateľa, naďalej bude v novovytvorených výrobných halách vyrábať plastové, gumové a kovové súčiastky pre automobilový priemysel rôznych rozmerov, podľa technologického postupu,“ uvádza investor v zámere predloženom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.
Prestavba skladových priestorov na výrobnú halu v troch etapách by mala byť ukončená do roku 2018. Celkové investičné náklady dosiahnu podľa predpokladov 4 milióny eur. Prvú etapu plánuje investor ukončiť do konca augusta tohto roka, od septembra plánuje spustiť v nových priestoroch prevádzku. Investor by chcel dosiahnuť obnovenie bývalej výrobnej kapacity a následne aj pôvodnej zamestnanosti v lokalite. V jednej pracovnej zmene by malo pracovať 24 zamestnancov.

Zdroj: TASR