obr1Citroën odhalil nový model Citroën C3. Predstavuje sa tak vynovený bestseller, ktorého sa od roku 2002 vyrobilo viac ako 3,5 milióna exemplárov. So svojou jedinečnou a farebnou osobnosťou stanovuje nové svieže a optimistické pravidlá v segmente mestských vozidiel. Vyznačuje sa jedinečnými tvarmi a grafickými prvkami, ktoré vozidlu pridávajú energický a vzhľad a pocit bezpečia. Odvážny dizajn obohacujú aj široké možnosti personalizácie. Interiér nového modelu C3 sa zameral na komfort bez kompromisov, kde sa každá cesta zmení na pobyt v pohodlnom priestore. Okrem toho disponuje aj najnovšími technológiami. Medzi nimi sa vo svetovej premiére predstavuje zabudovaná HD kamera ConnectedCAM Citroën, určená na zaznamenávanie fotiek a videí.

Príchod nového modelu Citroën C3 prinesie do sveta automobilov nový vietor. Univerzálne mestské vozidlo sa vzďaľuje zaužívaným konvenciám a predstavuje sa ako energické a farebné vozidlo s príťažlivou osobnosťou.

„Nový model Citroën C3 má všetky dôležité znaky a predstavuje silný tromf, ktorý dodá značke nový impulz. Zároveň je veľkým vkladom, pretože ide o model, ktorý sa veľmi dobre predáva. Každé piate vozidlo predané v Európe je práve C3. Výraznou osobnosťou a komfortom pritiahne k značke nových klientov, ktorí hľadajú moderné vozidlo s osobitým charakterom. Zároveň je to model, ktorý osvieži imidž značky.” Linda JACKSON - výkonná riaditeľka značky CITROËN.

Nový Citroën C3 vyznáva všetky hlavné hodnoty značky Citroën:

„OPTIMIZMUS” odvážnym dizajnom.

Na prvý pohľad zaujmú originálne tvary nového modelu C3. Vysoká charizmatická predná časť, ako aj výrazné krivky, ktoré mu dodávajú mohutný a energický vzhľad.Hladké plochy, originálna grafika a farby sú znakmi moderného a aktuálneho vozidla. Jedinečnú osobnosť umocňujú široké možnosti personalizácie. Vozidlo ponúka dostupné možnosti personalizácie, ktoré nemajú na trhu konkurenciu. Majiteľ si tak vytvorí vozidlo s vlastných imidžom a originálnym charakterom. Exteriér nového modelu C3 ponúka možnosť voľby z 3 farieb strechy, ktoré dopĺňajú farebné prvky v okolí hmloviek, krytov svetlometov, zadných okien a na prvku Airbump. V interiéri sú k dispozícii 4 druhy vyhotovenia, aby si každý mohol vybrať ten, ktorý najviac vyhovuje jeho osobnosti. Interiér osloví svojou priestrannosťou, ktorú umocňuje tvar sedadiel a horizontálne čisto navrhnutej palubnej dosky.

obr2

„ĽUDSKOSŤ” vyžarovaním pohodlia na palube

Programom Citroën Advanced Comfort, ktorý zohral podstatnú úlohu aj pri vývoji nového modelu C3, sa značka Citroën rozhodla dať slovu komfort nový a moderný význam. Už od vstupu na palubu možno vnímať pocit pohodlia, ktorý vyžarujú vizuálne aj fyzicky komfortné sedadlá, presklená panoramatická strecha, ktorá zaplavuje interiér svetlom, dôvtipné odkladacie priestory či veľkoryso navrhnutý a prívetivý interiér. Tento pocit umocňuje aj výber farieb a materiálov inšpirovaný svetom cestovania a nábytku, čo má vyvolať dojem, že posádka sa v novej C3 cíti ako doma. Nová C3 chráni posádku ako v škrupinke a izoluje ju od okolitého sveta aj od všetkých nerovností na ceste. Každodenné používanie uľahčuje zjednotenie ovládanie na 7-palcovú dotykovú obrazovku a bezkľúčový vstup do vozidla. Nová C3 je s piatimi dverami praktickým vozidlom, no s dĺžkou 3,99 metra si uchováva kompaktné rozmery.

„POKROK” s najnovšími technológiami

Značka Citroën predstavuje vo svetovej premiére technológiu ConnectedCAM Citroën. Ide o zabudovanú širokouhlú HD kameru, ktorá umožňuje zaznamenávanie fotiek alebo videí z cesty a ich následné publikovanie na sociálnych sieťach či uchovávanie pre vlastnú potrebu. Nový Citroën C3 ponúka viacero prvkov, ktoré vodičovi uľahčujú šoférovanie: 3D online navigáciu s hlasovým ovládaním, parkovaciu kameru, výstrahu pred opustením jazdného pruhu a sledovanie mŕtveho uhla. O pohon nového modelu Citroën C3 sa postarajú výkonné a účinné pohonné jednotky: benzínové PureTech, naftové BlueHDi, a najnovšia automatická prevodovka EAT6.

„S jedinečnými tvarmi, možnosťami personalizácie a konektivity je C3 sviežim, odvážnym a moderným vozidlom. Zosobňuje aktuálnu ofenzívu modelov značky Citroën” Xavier PEUGEOT - riaditeľ produktov značky CITROËN.

TEXT/FOTO PSA Peugeot Citroen