khzSpoločnosť Kia Motors Slovakia v týchto dňoch otvára nábor pre viac ako 50 nových zamestnancov. Dôvodom je plánované zavedenie trojzmennej prevádzky v hale na výrobu motorov. Závod aktuálne zaznamenáva zvýšený počet objednávok motorov, ktoré schádzajú z jeho výrobných liniek. Nábor potrvá až do obsadenia všetkých pozícií. Nové pracovné príležitosti vzniknú predovšetkým vo výrobe a budú vhodné najmä pre kandidátov s technickým vzdelaním a praxou.

 

„Teší ma, že sa našej spoločnosti darí nielen v oblasti výroby automobilov, ale aj motorov. V dôsledku zvýšeného dopytu po motoroch vyrábaných v našom závode, príjmeme v nasledujúcich týždňoch viac ako 50 nových zamestnancov, čím prispejeme ku zvýšeniu zamestnanosti v žilinskom regióne,“ povedal Eek-Hee Lee, prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia.

V závode vzniknú pracovné miesta v hale na výrobu motorov. Uchádzači nájdu uplatnenie na pozíciách ako operátor na obsluhu CNC strojov, operátor riadenia kvality a riadenia výroby. Spoločnosť Kia hľadá i operátorov zameraných na výrobu a montáž motorov. Všetci novoprijatí zamestnanci absolvujú týždňové vstupné školenie a neskôr aj rozšírený tréning zameraný na konkrétne pracovné miesto, ktorého dĺžka bude závisieť od pracovného zaradenia zamestnanca.

 

TEXT/FOTO KMS