vpvAutomobilka Volkswagen Slovakia sa v koordinácii s koncernom pripravuje na prerušenie výroby do odvolania. Rozhodnutie sa týka všetkých troch závodov spoločnosti na Slovensku – v Bratislave, Martine a Stupave. Informáciu, ktorú po mimoriadnom rokovaní vlády prezentoval premiér Peter Pellegrini, potvrdila hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.


Firma bude ešte v pondelok (16.3.) v prevádzke, keďže je to nevyhnutné pre správne odstavenie technológií a ukončenie logistických procesov, aj s ohľadom na aktuálne objednávky zákazníkov nachádzajúce sa už vo výrobe. Makayová zdôraznila, že príprava na zastavenie výroby je slobodným rozhodnutím spoločnosti.
"Dúfali sme, že doposiaľ zavedené zásadné opatrenia všetkých európskych vlád povedú k zmierneniu následkov rozšíreného koronavírusu a že už v priebehu tohto víkendu príde vzhľadom na okolnosti k primeranému upokojeniu situácie. To sa, žiaľ, nestalo. Požiadať koncern o prerušenie výroby považujeme za aktuálnych okolností za najzodpovednejšie riešenie. Prosíme všetkých zamestnancov, aby k situácii pristupovali s rozvahou a rešpektovali pokyny spoločnosti," vysvetlil predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia Oliver Grünberg.
V priebehu pondelka má byť známe, ako budú jednotlivé závody Volkswagenu, predovšetkým tie európske postupovať, s prihliadnutím na individuálnu situáciu v konkrétnej krajine.

Zdroj: TASR FOTO VW Slovakia