OTS: Spoločnosť LONGi dostala objednávky solárnych modulov Hi-MO4 s kremíkovými plátkami M6 (166 mm) s výkonom 2 GW a zdôrazňuje potrebu konzistentnosti noriem

Si'an, Čína 28. augusta (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - "Do konca roka 2020 sa bude spoločnosť LONGi sústrediť na inovácie svojich existujúcich produktových línií z radov článkov a modulov a transformuje ich na výrobu využívajúcu plátky s rozmerom 166 mm. Nové línie, ako napríklad rad monokryštalických článkov s výkonom 5GW v Yinchuane, budú od začiatku navrhnuté na veľkosť 166 mm," uviedol Wang Yingge, vedúci globálneho marketingu spoločnosti LONGi Sola. „Knihy objednávok modulov Hi-MO4 od spoločnosti LONGi využívajúce monokryštalické kremíkové plátky M6 už prekročili výkon 2GW. Sériová výroba sa začne v treťom štvrťroku 2019," dodáva.

Väčšia veľkosť doštičky zväčšuje plochu vystavenú svetlu, zvyšuje výkon a znižuje náklady. „Existujúce zariadenie na rezanie a krájanie kryštálov je kompatibilné s kremíkovou doštičkou s veľkosťou 166 mm. Náklady na produkciu článkov a modulov sú nižšie a dostupnejšie. Pri výpočte podľa „toku" zvýši výrobná linka plátkov s rozmerom 166 mm kapacitu o 13% v porovnaní s veľkosťou 156 mm," uviedol profesor Shen Wenzhong, riaditeľ Inštitútu pre výskum solárnej energie na Šanghajskej univerzite Jiaotong.

Spoločnosť LONGi oznámila cenu svojho monokryštalického kremíkového plátu M6 v máji 2019 vo výške 3,47 RMB/kus, čo je v porovnaní s kremíkovým plátkom M2 len minimálny rozdiel 0,4 RMB. Kompatibilita výrobných liniek plátkov s rozmerom M6 zaistí značnú mieru dodávok už v roku 2019, čím sa, podľa slov Wanga Yinggeho, zníži cenový rozdiel na menej ako 0,2 RMB.

O spoločnosti LONGi LONGi je jedným z popredných čínskych výrobcov solárnych systémov s plne vertikálne integrovaným monokryštalickým dodávateľským reťazcom od kremíkových ingotov, doštičiek, cez články až po moduly. Do konca roku 2019 dosiahne kapacita článkov spoločnosti 10 GW a kapacita modulov 16 GW a očakáva sa, že na konci roku 2020 tieto čísla porastú na 15 GW a 25 GW.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/781516/LONGi_Solar_Logo.jpg  

Kontakt: Ted Yang, +86-15388637121

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.