Bratislava 31. júla (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) prináša svojim odberateľom novú službu. Začala vydávať autentické zvuky nemeckej tlačovej agentúry DPA v nemeckom či anglickom jazyku. Zvuky sú zverejňované v audioservise aj s prekladom citácie do slovenčiny.

Produkt má poslúžiť najmä elektronickým médiám, záujem je však aj medzi online odberateľmi. TASR už vydala v pôvodnom znení napríklad vyhlásenie nemeckého ministra vnútra Horsta Seehofera k tragickým udalostiam vo Frankfurte nad Mohanom či vyjadrenie novej nemeckej ministerky obrany Annegret Krampovej-Karrenbauerovej.

„Pracoval som dlhé roky v rozhlase a viem, že ilustračné zvuky sú oživením spravodajstva i publicistiky a oficiálne ich na trhu nikto neponúka. Rozšírili sme preto spoluprácu s nemeckou DPA o ponuku ich zvukov a rokujeme s agentúrou Associated Press. Myslím si, že je to služba využiteľná hlavne pre rádiá, medzi ktorými máme veľa klientov, i pre stále populárnejšie podcasty,“ povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Verejnoprávna agentúra začala vydávanie zahraničných zvukov v testovacom režime, počet zvukov bude priebežne narastať. Zvuky sa budú týkať nemeckých reálií, ale i svetových udalostí, rekreatívnych a športových tém.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe foto.