Bratislava 31. mája (TASR) - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter navštívi v pondelok, 3. júna 2019, estónskeho ministra sociálnych vecí Tanela Kiika. V Taline sa bude uchádzať o podporu slovenskej kandidatúry v boji o sídlo Európskeho orgánu práce.

Estónsky minister je ďalším v poradí, ktorému Ján Richter osobne predstaví oficiálnu ponuku Slovenska na zriadenie sídla Európskeho orgánu práce v Bratislave. „Našu kandidatúru považujem za prioritu a preto ju svojim partnerom chcem predstaviť osobne, aby som im následne mohol zodpovedať aj ich otázky. Navyše, pán Kiik je vo funkcii ministra iba od konca apríla, o to je táto cesta dôležitejšia,“ hovorí pred rokovaním minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.

O krajine, v ktorej bude nová inštitúcia sídliť, rozhodnú 13. júna 2019 ministri na Rade pre zamestnanosť, sociálnu politiku, zdravie a spotrebiteľské záležitosti. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny je presvedčený, že Slovensko spĺňa všetky kritériá pre zriadenie jej sídla v Bratislave. „Či už je to geografická poloha Slovenska, prístupnosť budovy, vzdelávanie, prístup na trh práce a sociálne zabezpečenie pre rodinných príslušníkov, ale aj kultúra alebo relax. Bratislava jednoducho má čo ponúknuť,“ hovorí Ján Richter.

TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Veronika Husárová.

Upozornenie: TASR zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. V zmysle § 5, ods. 2 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve TASR nezodpovedá za obsah týchto informácií. Zverejňovanie vyhlásení, stanovísk a oznámení orgánov verejnej moci vykonáva TASR v zmysle § 3, ods. 5 zákona č. 385/2008 Z. z. o Tlačovej agentúre Slovenskej republiky ako službu vo verejnom záujme.