Tokio 4. apríla (TASR) - Bývalého riaditeľa automobilky Nissan Carlosa Ghosna japonské orgány vo štvrtok opätovne zatkli. Urobili tak v súvislosti s vyšetrovaním najnovšieho podozrenia z neoprávneného nakladania so zverenými prostriedkami, uviedli tlačové agentúry AFP a DPA s odvolaním sa na správy japonských médií.

Zástupcovia prokuratúry vstúpili v skorých ranných hodinách do budovy v centre Tokia, kde má tento francúzsko-brazílsko-libanonský manažér prechodné bydlisko. Krátko na to ho odviezli preč autom.

K opätovnému zatknutiu Ghosna (65) došlo necelý mesiac po tom, ako bol prepustený na kauciu vo výške jednej miliardy jenov (takmer osem miliónov eur). Vo väzbe predtým strávil vyše 100 dní.

Ghosna prvýkrát zatkli v Tokiu vlani 19. novembra, a to pre podozrenia z výrazného podhodnocovania svojich príjmov v rokoch 2011 - 2015 a zo zneužívania financií automobilky Nissan na osobné účely. Po zatknutí prišiel Ghosn o kreslo predsedu predstavenstva Nissanu a celej aliancie Renault–Nissan–Mitsubishi, aj o post šéfa Renaultu.